Bjarne Kallis

SAK haluaa heikentää yritysten kilpailukykyä

Jokaisen päätöksentekijän pitäisi olla huolestunut maamme taloudesta. Puheissa tämä huoli kyllä näkyy kun niissä korostetaan tiukkaa menokuria.. Puheitten tasolle huoli tahtoo kuitenkin jäädä. Hyvänä esimerkkinä tästä mainittakoon SAK, joka perustelee suurehkoja palkankorotusvaatimuksiaan yritysten hyvällä kilpailukyvyllä ja palkansaajien ostovoiman turvaamisella. Työttömyysasteen ollessa noin 8% olisi enemmän huomiota kiinnitettävä yritysten kilpailukyvyn parantamiseen kuin sen heikentämsieen. Palkansaajien ostovoimaa voidaan turvata tuloveroalennuksilla, joka on selvästi parempi vaihtoehto kuin palkankorotukset. En ymmärrä minkä takia SAK haluaa heikentää suomalaisten yritysten kilpailukykyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jouko Koskinen

30-luvun lopulla pedattiin "talvisodan henki" kun Sysmän Takavintturin mökkiläiskakaratkin pääsivät kouluun. Kaikista ei tullut herroja eikä edes autokuskia mutta siihen suuntaan mentiin.

Keitettin sunnuntaisin aitoa kahvia. Pauligin vihreä peltipurkki on vieläkin sukukalleutena muistona vanhoista hyvistä ajoista. Oltiin menossa parempaa kohti eikä sitä haluttu vaarantaa kommunistien kumousromantiikalla. Kateus kanavoitiin antisemitismiin yhteisten arvojen suhteen vaarattomasti.

Talousnäkymät ratkaisee Arvot tänäänkin. Kansakuntien olemassaolo on kilpailua taloudessa - jatkuvaa etevämmyyden osoittamista. Nyt kun on sellu, nokia, kaivokset ja telakat menetetty omien typeryyksien seurauksena - kansallinen mansennustila rajaa tehokkasti selviytymismahdollisuudet.

Toivotttomuus on niin syvällä että kaikki arvokas myydään sinne mikä tarjoaa parhaat provikat pimeästi numerotilille. Tarviitaisiin yksi uusi Nokia velkaantumisen pysäyttämiseksi, toinen vanhojen velkojen maksuun ja kolmas mummojen vaipanvaihtajille. Saadaan pari peliohjelmaa ja nekin myydään jenkeille.

Hallitus unelmoi parista miljardista kun tarvittais yksi nolla siihen perään. Todella rohkaisevaa ja Arvokasta ? Irvokasta lähinnä.

Timo Jäntti

Luulen osan ongelmaa olevan siinä, ettei työntekijäpuoli usko yritysten kilpailukyvyn parantamisen realisoituvan työpaikkojen lisääntymisenä, vaan omistajien osinkojen kasvuna ja ylimmän johdon joskus kohtuuttoman suurina etuisuuksina.

Tuloveron alennukset eivät nosta työntekijän eläkekertymää tai ansiosidonnaista työttömyyskorvausta. En usko SAK:n haluavan heikentää suomalaisten yritysten kilpailukykyä, vaan ajaa omiensa, palkansaajien, etuja. Työntekijäpuolellakin olisi helpompi uskoa puheisiin kilpailukyvyn säilyttämisestä ilman tietoja yritysten johtoportaan kahmimista kohtuuttomista eläke- yms. etuisuuksista ja jopa vaikeina aikoina jaettavista suurista osingoista. Muistaakseni joku ansioitunut sotilasjohtajamme on joskus todennut joukkoja johdettavan edestäpäin.

Harri Räsänen

Yritysten kilpailukyky on parantunut yhteisin ponnisteluin, joten on oikein että palkansaajatkin saavat osuutensa.
Kalliksen esittämä tuloveroalennus tilanteessa, jossa valtio koko ajan velkaantuu lisää on outo.
Kalliksella on painava osakesalkku ja palkankorotukset pienentäisivät osinkoja. Kallis haluaa itselleen enemmän palkansaajan kustannuksella mikä vastaakin kristillisen lähimmäisen rakkauden hienoja perinteitä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

EK haluaa työntekijöiden köyhtyvän. En ymmärrä miksi EK haluaa tuhota työntekijöiden ostovoiman sisäisillä markkinoilla.

OK,ok..tää oli vitsi,ymmärrän kyllä oikeasti miksi,mutta jokaisasen sopii miettiä onko se oikein?

Toimituksen poiminnat