Bjarne Kallis

Taas uusi uhka maailmantaloudelle

Aina vaan uusia uhkia ajattelin kun luin tanskalaisesta Jyllandspostenista otsikon ”Alzheimer saattaa olla uhka maailmantaloudelle.” Artikkelissa kerrottiin miten noin 30 miljoonan Alzheimer-potilaiden hoitaminen maksaa vuositasolla noin 400 miljardia euroa. Summa vastaa 1 % koko maailmantaloudesta. Dementiapotilaiden määrä ja sen myötä myös hoitokustannukset tulevat monikertaistumaan. Potilaiden määrä arvoidaan nousevan jo v 2050 noin 115 miljoonaan. Asiantuntijat kysyvät miten maat tästä selviytyvät jos 3% BKT:sta menee vain yhden taudin hoitamiseen. Suomen kohdalla se tarkoittaisi tämän päivän rahassa noin 5 miljardia euroa eli lähes yhtä paljon kuin valtion saama yhden vuoden ansiotulovero. Parempi vertailu meidän kohdalla olisi kertoa tämän päivän hoitokustannukset neljällä. Sekin luku on pelottavan suuri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Vilho Juntunen

Ei mikään ihme. Jo nyt jätetään sairaat vaillinaiselle hoidolle kun
tarvitaan voimavaroja tyhjän päiväisiin asevempeleihin.

Kari Laine

Eikös Kristillisillä ole suora yhteys yläkertaan? Sinne vaan toivomus asianlaidan pikaisesta korjaamisesta!

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Hohhoijaa, vai että oikein uhka maailmantaloudelle? Voi maailmantalous raukkaa! Kuka puolustaisi avutonta, viatonta pikku maailmantaloutta julmien alzheimer-potilaiden hyökkäykseltä? xP

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Toivottavasti alzheimerpotilaat voittavat "sotansa" maailmantaloutta vastaan, ja maailmantalous tuhoutuu tyystin. Jee!

Rug Head

LOL YES \o/ HIGH FIVE!!!

Hyvä Kaisa Kansine!!!

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Ensinnäkin Hyvää Juhannusta

Bjarne Kallis on oiva esimerkki tiedotussodan markkinamiehestä. Eli hän poimii tarkoitushakuisesti tietoja, joita hän tulee tänne meille kertomaan totena kuin pienille lapsille. Tähän tulokseen minä olen tullut hänen kirjoituksiaan lukiessani. Tuossa alla hänen edellinen bloginsa.

Pohjoiskorean valiojoukon tavoite koskee myös meitä

http://ehdokas8blogituusisuomifi.puheenvuoro.uusis...

-----

Mutta sitten tähän Alzheimerin tautiin.

Mikä sairastuttaa ihmisen tautiin jos toiseenkin tai pitää hänet terveenä?

Happi, vesi sekä ruoka ja kuka päättää Suomessa minkälaisia elintarvikkeita on tarjolla?

Eduskunnassa säädetään lait ja asiantuntijat käyvät kilpaa kertomassa päättäjillemme mikä on hyödyksi heidän taloudelliselle menestykselleen.

Siinä ei taatusti huomioida mikä olisi hyödyksi Suomen kansalaisille ja kansantaloudelle.

Lannoiteteollisuus ->
Torjunta-aineteollisuus - >
Lisäaineteollisuuus ->
Kemianteollisuus ->
Elintarviketeollisuus ->
Lääketeollisuus - >

Ainakin nuo yllämainitut hyötyvät oleellisesti siitä miten huonosti Suomen kansa voi.

Menkää katsomaan tuota Wikipediassa olevaa karttaa, niin siitä voi havaita missä maassa maailmassa esiintyy eniten Alzheimerin tautia.

Arvaatteko mikä maa se mahtaa olla?

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Alzheimer_and_ot...

-----

Ja tähän lopuksi tietyn Suomessa olevan ja koko ajan lisääntyvän sairauden hoidon kummallisuudesta.

SUOMEN POLIISI ON BIG PHARMAN SUOJELIJA
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Rug Head

Anja, erittäin hyviä linkkejä. Sinulla on niin paljon asiaa, että sinun kannattaa laittaa omaan blogiin noita. Ja toinen vinkki: kirjoita referoiden esim. tuo Antti Heikkilän linkki, joka on järkyttävää luettavaa. Tämä siksi, että 99% lukijoista ei yleensä lue muuta kuin blogikirjoituksen, ja joku ehkä klikkailee linkkejä. Saavutat suuremman lukijakunnan, kun kerrot itse suoraan.

Esim. tuohon Antti Heikkilään liittyen: Antti Heikkilä on lääkäri, joka pyrkii minimoimaan turhaa medikalisaatiota. Hän julkaisi kirjan, jonka mukaan vähähiilihydraattisella ruokavaliolla saavutetaan huomattavan hyviä tuloksia diabeteksen hoidossa. Lääkärikunta hyökkäsi kovaa Heikkilää vastaan, koska hän vaaransi lääketeollisuuden intressejä. Lisäksi, poliisi kieltäytyi ottamasta Heikkilän rikosilmoitusta käsiteltäväksi. TUosta voi herätä epäilys, että poliisi on korruptoitunut tai poliisin ylemmässä johdossa on kovat suhteet lääketeollisuuden suuntaan.

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Kiitos vinkistä.

Nytkään minun ei pitänyt kuin käydä katsomassa mistä täällä keskustellaan ja laittamassa Riikka Söyringin blogiin eräs juttu. En kuitenkaan malttanut olla kommentoimatta, koska Bjarne Kalliksen teksti oli niin räikeän vääristelevää minun mielestäni.

Ja kaiken lisäksi minä olen luullut, että ihmiset mielellään avaavat linkkejä saadakseen lisätietoja ko. asiaan. Tuossa minä olen totisesti väärässä.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

hyvä Anja. kirjoitan yleensä asioista, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet mieleeni. Useimmiten ne liittyvät päivän politiikkaan, mutta monesti myös huomiota herättäviin uutisiin. Alzheimer-asiaan kannattaa ajoissa kiinnittää huomiota, koska se on tauti joka yleistyy. Päättäjien olisi myös hyvä tietää mitkä saattavat hoitokustannukset tulevaisuudessa olla. Meillä on puhuttu paljon aikuisdiabeteksesta ja kuinka kalliiksi se tulee yhteiskunnalle. DN:ssa kerrotaan (24.6) brittiläisestä tutkimuksesta, joka osoitti että siitä sairaudesta voi parantua 8 viikon ankaran dietin ansiosta. Tällaiset uutiset ovat mielestäni mielenkiintoisia.

Vilho Juntunen

Kuinka moni teistä on huomannut pissattuaan itsellään dementian alkuoireet?
1) Vetoketju jäänyt auki
2) Kaveri jäänyt ulos
3) Vetoketju on kiinni mutta kaveri jäänyt sisälle

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Niin ja nyt minä toivoisin ja varmasti moni muukin uskon niin, että Bjarne Kallis selvittää sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa, miksi Suomessa esiintyy maailman eniten Alzheimerin tautia ja mitä sen ennalta ehkäisemiseksi voidaan tehdä?

Lääkärinä Päivi Räsäsen luulisi olevan kiinnostunut sairauksien ennaltaehkäisystä.

Koska niiden tietojen mukaan mitä minulla on, päättäjiltä on jostain syystä unohtunut aivan ilmeisesti tarkoituksella ravitsevan ja riittävästi suoja-aineita sisältävän ruoan merkitys ihmisen terveydelle, niin nyt olisi vihdoinkin aika paneutua sen asian korjaamiseen, sillä valitettavasti jäljet johtavat eduskuntaan siitä ei pääse mihinkään.

Se että meillä on EU:n kalleimmat elintarvikkeet siitä vasta saimme lukea tiedotusvälineistä ja minun tietojeni mukaan myös sairain väestö, niin asialle voidaan tehdä jotain jos todella halutaan.

Taha Islam

Runsas alkoholinkäyttö altistaa Alzeimerin vaarin vierailulle. Ehdotan, että hoitokustannukset lisätään alkoholijuomien hintoihin.

Aa Koo

Runsaat hiilarit, huonot kasvirasvat ja ruuan lisäaineet ovat suuri syy altsariin.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Anders Chydeniuksen perässähiihtäjä on ottanut hyvän aiheen mittumaarina, jolloin kovin monella uhkaa jäädä sepalus auki (vanhuudentylsistymisen ensi oire usein).

Pitkäjänteisessä tarkastelussa kuitenkin perusväitteeltä putoaa pohja pois.

Alzheimerin tauti tarkoittaa perinnöllisen alttiuden laukeamista: hermosoluihin alkaa kertyä amyloidia ja niiden toiminta heikkenee.

Tautiin - samoin kuin muihinkin vanhuuden tylsistymä-sairauksiiin - on jo käytössä monia, aina vaan tehokkaampia (ja kalliimpia) hoitoja ja kuntoutuskeinoja.

On syytä, maailmantaloudesta ja alzheimerista yhtä aikaa kirjoittaessa, katsoa, mitä tapahtuu, jos amyloidin kertyminen 100 000 000 000 aivosoluun onnistutaan estämään.
Niinkuin arvelen läheisessä tulevaisuudessa tapahtuvan.
Mitä tapahtuu väestölle, mitä maailmantaloudelle ja erityisesti missä.

Vanhuus on ongelma maailmassa kahdelle maalle erityisesti.

Toinen on 1 400 000 000:n asukkaan Kiina (yhden lapsen politiikan seurauksena) ja toinen 5 300 000:n asukkaan Suomi (suhteessa suurimmat suuret ikäluokat romahtelevat henkisesti sankoin joukoin pikavauhtia viinan, alzheimerin ja alakarppauksen tuhoamina).

Ei alzheimer maailmantaloutta tuhoa vaan yhä suurempi määrä terveitä eläkeläisiä, joiden laskennallinen odotettavissa oleva elinkaari alkaa lähestyä sataa vuotta. Nyt jo lienee jossain syntynyt nainen, joka tulee elämään yli 160-vuotiaaksi.

Alzheimeriin sairastumaton tai siitä parantuva voi olla maailmantaloudelle aika paljon isompi haaste.

Siinä sitä on eläke- ja huoltojärjestelmille "maailmantalouden uhkaa" nokko.

Toimituksen poiminnat