Bjarne Kallis

Nolo alku hallitusyhteistyölle

 

Hallitusneuvottelijat ja tulevat ministerit Paavo Arhinmäki (vas) ja Ville Niinistö (vihr) kertovat että sukupuolineutraalisen avioliittolaista on sovittu, ”että asiaa ei kirjata hallitusohjelmaan kristillisten vastustuksen takia, mutta eduskunnassa tehdään lakialoite oikeusministeriön avustuksella ja kaikki muut paitsi KD sitoutuivat tämän lain läpiviemiseen”. Tuleva oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) ehti jo kutsua puolueen nuorisojärjestön edustajia ministeriöön keskustelemaan tästä kysymyksessä olevasta laista.

Päivi Räsänen sanoo olevansa täysin tietämätön tällaisesta sopimuksesta. Tuskin kukaan edellä mainituista henkilöistä valehtelee, joka tarkoittaa sitä että Päivi Räsäsen selän takana on neuvoteltu ja sovittu asiasta, joka oli KD:lle kynnyskysmys. Miten ministerit tämän jälkeen voivat toisiinsa luottaa kun yhtä heistä on julkisesti näin nöyryytetty? Löytyykö mahdollisesti muita kysymyksiä, joista vain osa hallituspuolueista on tehnyt sopimuksen? Mikä estää, etteikö jatkossa menteltäisiin samalla tavalla. Hallitusyhteistyö on saanut pahan kolahduksen ennen kuin se on ehtinyt alkaa. Tosiasia on myös se, että KD on menossa hallitukseen, jonka keskeiset ministerit ovat sitoutuneet viemään sukupuolineutraalisen avioliittolain läpi eduskunnassa.

Lukuunottamatta eduskuntaryhmien yhteisiä lakialoitteita en muista että yksikään muu lakialoite olisi minun 20 kansanedustajavuosien aikana edennyt eduskunnan suureen saliin.. Ei edes sellainen, jossa ministereiden nimiä lukuunottamatta on ollut lähes kaikkien muiden edustajien allekirjoitukset. Nyt aioitaan tuosta periaatteesta luopua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

Teitä kristillisiä tarvitaan hallituksessa siihen että jonkun friikkiryhmän kuviteltujen ongelmien kanssa höpötellessä kokoomusta äänestellyt puoti-puksu ei huomaa tai käsitä että nykyinen hallitus lienee vasemmistolaisin koskaan Suomessa. Samaan aikaan kun jonkinlaiseksi vasemmistolaiseksi lukee ehkä maksimissaan 30% kansasta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Säätytalossa neuvoteltiin hallitusohjelmasta. Siihen uutta avioliittolakia ei kirjattu. Onneksi olkoon, heterokeskeiset arvokonservatiivit (joihin toki itsekin kuulun)!

Jos muutamat eduskuntapuolueet kabinetissa jos toisessakin sopivat erinäisistä asioista, mitä sitten? Ei kai kaikesta tarvitse kertoa edes kristillisdemokraateille.

Marko Haavisto

Kyllä tuossa "six packissa" (basaari hallitus)moni pienpuolue tulee saamaan kylmää vettä niskaansa... Siellä on aivan varmasti sovittu sdp:n ja Kokoomuksen kesken yhtä jos toista. Tämä hallitus tulee olemaan varsinainen seläntakana puuhaaja ja tulee tekemään näitä sopimuksia että joku hallituspuolue voi äänestää joissakin esityksissä vastaan. Todellisuudessa tällä puolue vain kusettaa äänestäjiää koska istuvat silti hallituksessa joka hyväksyy puolueen ohjelman vastaisia asioita.

Pekka Manner

Ei mitään homoja vastaan, mutta ihmettelen ajatusta että homoille pitää antaa kaikissa asioisa periksi. Mikään muu vähemmistöryhmä ei ole saanut niin paljoa läpi asioitaan viime vuosina.

Voi kun joku puolue esim. alkaisi ajamaan vammaisten tai suomenkielisten asioita yhtä tarmokkaasti.....

j.olavi heikkinen

hallitusohjelmaan on kirjattu omaksi tavoitekohdakseen isyyslain muuttaminen ( ajantasaistaminen ), joten jo sekin vaatii lakiin nivoutuvien muiden lapsi- ja perheoikeudellisten säädösten avaamista ja tarkistamista.

avioliittolaki on keskeisessä asemassa suhteessa ( muutettavaan ) isyyslakiin.

Heli Hämäläinen

Minusta olisi varsin kummallista, jos ihmisten seksuaalisuus kirjattaisiin hallitusohjelmaan. Minusta ihmisen seksuaalisuus on intiimi asia eikä sitä tule ennakolta kriminalisoida eikä leimata sairaudeksi.

Seksuaalisuuden toteuttaminen on sitten asia, johon yhteiskunnan tulee puuttua. Osa seksuaalisuudesta on väkivaltaista eikä sellaiseen tule suostua eikä antaa lain suojaa. Tällaista on mm. raiskaus, väkisinmakaaminen sekä alaikäisten seksuaalinen hyväksikäyttö.

Mutta kahden aikuisen keskinäinen rakkaussuhde on sellainen, jolle pitää antaa yhteiskunnassa lain suojaa. Homoseksuaalisuus on homosuhteessa vapaaehtoista ja molemminpuolista. Siinä ei ole mitään mitä ei olisi myös kahden eri sukupuolta olevan välisessä suhteessa. Tämän vuoksi avioliiton tulisi olla yleinen kahdelle vapaaehtoisesti keskinäiset välinsä sopivalle aikuiselle ihmiselle. Homoseksuaali saa ostaa maata tai perustaa yrityksen. Vaatimus on vain että hallitsee omaa talouttaan. Samoin hän voi määrätä omaisuudestaan testamentilla kuolemansa jälkeen. Miten avioliitto eroaa tästä?

Uskonnollisten yhteisöjen ei tarvitse siunata tai vihkiä avioliittoon kuin oppiensa mukaisia pareja. Yhteiskunnassa avioliiton tulee olla kuitenkin avoin kaikille aikuisille ihmisille, jotka siihen menevät omasta vapaasta tahdostaan.

Jukka Pelkonen

Vasemmistolle ja vihreille on aina ollut tärkeä tavoite tuhota porvarillinen perhekeskeinen yhteiskunta ja jostain kumman syystä RKP peesaa. Herätkää oikeat porvarit!

Heli Hämäläinen

Miten sateenkaariperhe tuhoaa perhekeskeisen yhteiskunnan? Ei minun perheeni ole sen äänekkäämpi kuin mitä ovat lapsiperheet yleensä.

Käyttäjän matiasriiho kuva
Matias Riiho

Minusta on jo pitkään näyttänyt siltä, että nämä "porvarilliset perheet" ovat tehneet parhaansa yrittäessään tuhota itse itsensä. Eipä siinäole paljon apuja tarvittu mistään ulkopuolisesta suunnasta.

Aapo Pekkanen

Homot ovat vähemmistö. Miten ihmeessä tuhoutuu yhtään mitään, jos heille antaa lisää oikeuksia?

Pakottaako joku sinut menemään naimisiin homon kanssa, vai kentieskö vain pelkäät haluavasi sellaista sisimmässäsi?

Ikävän tempun tekivät kylläkin KD:n hallituskumppanit, se on ilmiselvää.

Pertti Väänänen

"Tosiasia on myös se, että KD on menossa hallitukseen, jonka keskeiset ministerit ovat sitoutuneet viemään sukupuolineutraalisen avioliittolain läpi eduskunnassa."

Päivi Räsäsen ministerin paikka saattaa tulla KD:lle vielä kalliiksi, jos Niinistön ja Arhiniemen puheet pitävät paikkansa.

Käyttäjän juhojuho kuva
jukka juhola

En ole kuullut vielä kenenkään kehuvan mahd, tulevan hallituksen kokoonpanoa niin puolueitten kuin ministereiksi esitettyjen osalta. Toivottavasti tämä hallitus hajoaa omaan mahdottomuuteensa mahdollisimman nopeasti. Nyt liian moni tuntee itsensä petetyksi, syystä! Euroopan sivistysmaissa ei tulisi kuuloonkaan että kommunistit istuvat hallituksessa eikä myöskään sosialistit kuin konservatiivipuolueet. Tälläistä se on suomalainen "demokratia"! en enää ihmettele kun niin moni jättää äänestämättä.Porvarillisten puolueiden pitäisi jo vihdoin laittaa ns, kirkko keskelle kylää ja ajatella mitä pitäisi tehdä.Puolueitten yhdistyminen tai ainakin selkeä koalitio jolla mennään vaaleihin vaihtoehtona vasemmiston vyörytykselle. Kannatuksensa perusteella vasemmisto kuuluisi oppositioon, miksi näin ei ole sitä on hyvä kaikkien miettiä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Koomista komediaa Kallikselta:

Räsänen meni juuri siihen ansaan, johon Persuja yritettiin saada. Ja Persuista Kallis sanoi, etteivät he suostu kantamaan vastuuta. Pilkka osui omaan nilkkaan, odotetusti.

Hämmentävä asenne Kallikselta, muuten: "Lukuunottamatta eduskuntaryhmien yhteisiä lakialoitteita en muista että yksikään muu lakialoite olisi minun 20 kansanedustajavuosien aikana edennyt eduskunnan suureen saliin.. Ei edes sellainen, jossa ministereiden nimiä lukuunottamatta on ollut lähes kaikkien muiden edustajien allekirjoitukset. Nyt aioitaan tuosta periaatteesta luopua."

Lain mukaan kansanedustajalla on oikeus tehdä lakialoitteita ja -ehdotuksia. Kallis on siis veteraaniedustajana sitä mieltä, että näiden lain mukaisten esitysten ei TULEKAAN edetä mihinkään. Siinä meillä todellinen "kansanvallan kannattaja". Höh!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Maitopurkki on tärkeä vain niin kauan kuin siinä on maitoa, kun ei enää ole se heitetään roskiin.

Sisäministeriö ja virka-auton takapenkki, taivas saa odottaa!

Jouni Kokkonen

Kyllä taas Kallis ja Räsäskä näyttää lähimmäisenrakkautensa tason!

Vain oman aatteen kannattajat saavat armon, muut saavat sen vain jos luopuvat omasta minuudestaan ja liittyvät peesaajiin.

Siis oikeesti, nuo ihmiset vielä kehtaavat puhua vuorisaarnasta ja väittää elävänsä sen mukaisesti! Kääntävät muka poskensa? Ei, vaan läiskivät oikein olan takaa jos joku on eri mieltä.

Käyttäjän matiasriiho kuva
Matias Riiho

Nolointa tässä asiassa on se, että jotkut ovat perverssillä tavalla loputtoman kiinnostuneita määrittelemään toisten ihmisten seksuaalisuuden ilmaisumuotoja.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Päivi Räsänen FB:ssä eilen:

"Hallitusneuvotteluiden alusta lähtien ehdoton lähtökohtamme oli, että emme voi olla mukana hallituksessa, joka toteuttaisi sukupuolineutraalin avioliittolain tai samaa sukupuolta olevien parien adoptiolain. Hallitusohjelmassa ei ole kirjausta avioliitto- tai parisuhdelain muutoksesta ja puheenjohtajat ovat yhdessä sopineet, että tämä hallitus ei tee mitään tällaista esitystä, mikä tarkoittaa sitä, että myöskään hallituksen oikeusministeri ei sellaista esitystä tee.

Kaikkien muiden viiden hallituspuolueen puoluekokoukset ovat kannattaneet avioliittolain muutosta ja niiden sisällä on painetta asian edistämiseen. Jos eduskunnassa yksittäisen kansanedustajan toimesta lakiesitys avioliittolain muuttamiseksi tehdään, toki eduskuntaryhmänä sellaisen edistymistä vastustamme. Tavoitteemme on säilyttää avioliiton solmimisen ja adoption perusteet nykyisinä. Mahdollisen eduskunta-aloitteen tekemistä emme voi estää kansanedustajan vapaan aloiteoikeuden vuoksi ja sen vuoksi että tämä kysymys kuuluu kaikissa puolueissa omantunnonvapauden piiriin, mutta on täysin selvää, että vaikutusmahdollisuutemme lopputulokseen ovat paremmat hallituspuolueena kuin oppositiossa."

- Olen Päivin kanssa samaa mieltä, hallituksessa on kuitenkin paremmat mahdollisuudet vaikuttaa asiaan. KD ei ole ainakaan itseään mokannut, tai lähtenyt mukaan sellaiseen, mitä ei voisi hyväksyä. :-)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Mitä oikein ajattelevat muut KD:n ryhmän jäsenet? Jos KD ja Räsänen eivät heti luovu hallituspaikastaan ja siirry oppositioon, tulee puolueelle katastrofi eikä se saa pidettyä nykyisestä kuudesta paikasta ensi vaaleissa välttämättä yhtäkään. Tällaisessa hallituksessa mukana oleminen kuitenkin profiloi kristillisdemokraatit ruotsalaistyylisesti "homokristillisdemokraateiksi" ja tulos on sitten sen mukainen. Konservatiivikentän menetettyjen äänien tilalle ei myöskään tule mitään SETA-ääniä, koska liberaalisiipi ei kristillisdemokraatteihin muutenkaan koske pitkällä tikullakaan. Nuoremmat KD:n poliitikot saattavat alkaa vaivihkaa tähyillä muita listoja ehdokkuutensa pohjaksi tulevissa vaaleissa.

Oppositioon menossa on myös sekin bonusetu, että pääsee äänestämään ilman ylimääräisiä puljauksia rahan EU:n kriisimaiden pohjattomaan kaivoon lappaamista vastaan, joka sekin tulee tuottamaan enemmän kuin tarpeeksi likapyykkiä.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Jos tuo uutinen pitää paikkansa,niin se on todella törkeä ja alhainen petos Päivi Räsästä,KD:tä ja kaikkia oikeudenmukaisia ja sopimuksia kunnioittavia ihmisiä kohtaan.

Hävetkää ja tehkää parannus veriruskeista synneistänne te jumalattomat vääryydentekijät!

Asia on selvitettävä Kataisen ja Urpilaisen ym. puolueiden kanssa välittömästi.Jos salasopimus on totta, niin itseään kunnioittava puolue tekee oikeat johtopäätökset ja lähtee petollisesta porukasta."Jos itseään pettää,niin mitä jää jälelle?" Soinikin kysyi.

Raamatun Jumala rakastaa oikeutta ja totuutta. Herra palkitsee uskolliset totuudenpuolustajat.Mutta Kaikkivaltias vihaa petosta ja vääryyttä ja tekee niiden harjoittajien vaelluksen vaivalloiseksi. Sillä mitä kylvää, sitä,niittää ihminen.

Sanoohan Kaikkivaltias suomailaisillekin poliitikoille ja rivikansalaisille:"Minä, Herra, rakastan oikeutta, vihaan vääryyttä ja ryöstöä."

Joka vähässä on väärä,on suurissakin väärä. Eipä se siitä muuksi muutu.Eikä KD:n (tai kenenkään muun) tulevaisuus ole ruusuinen petoksentekijöiden porukassa jotka vetävät mattoa alta heti alkumetreillä.

Jos suomalaiset arvostavat omaa ja lastensa tulevaisuutta,niin he sanoutuvat irti kansallista moraalirappiotamme vahvistavista sopimuksista ja kunnioittavat Jumalan käskyä:"Älä tee huorin."

Sukupuolineutraalista avioliitosta:
http://mikkolahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74664-h...

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Vihis, vanha kamu:-) Räsänen tiesi kyllä asiasta, hän käyttää tässä n.s. viidesläistä moraalia. Sinä hellarina tiedät mikä se on.

Ministerimersu vai ..., no tiedät miten siinä kävi:-D

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Kuulehan nyt suosikkityttöni.

Uskon ettei Päivi R. todellakaan tiennyt tuosta sopimuksesta.Hän on päättäjä,joka kunnioittaa reiluja sopimuksia, eikä arvosta mitään salassa leivottuja lehmäkauppoja tai kassakaappisopimuksia. Mallia Ilkka Suominen, C. Taxell, Paavo Väyrynen.

Kokoomuksen, demareiden, RKP:n, ym. itsepetosta ja hengellistä huoruutta Jumalaa kohtaan harjoittavien päättäjien ja rivijäsenten on tehtävä aito parannus moraalirappiota syventävistä päätöksistään.(=spnal)

Ja aito katumus väärästä syntivalinnasta osoitetaan todeksi muuttamalla Herran totuutta halveksivia puoluekokouspäätöksia. Siis sanoutumalla mm. spnalista (=sukupuolineutraali avioliittolaki)irti.

Mikali pääättäjät haluavat turvallista tulevaisuutta itselleen, lapsilleen ja muille suomalaisille.

Päättäjämme ovat tietoisesti lähteneet syntitielle ja sotimaan Raamatun Jumalan asettamaa perhemallia vastaan. He tekevät luonnottomien lihanhimojen harjoittajien aseman tasavertaiseksi. Joten he (ja myös heidät valinnut kansa) kantavat syntielämän seuraukset. Siis vanhurskaan Jumalan oikeudenmukaisen tuomion.Se nousee yhtä varmasti kuin aamuarinko.

Niin tapahtui esim. Israelissa pappi Eelin ja hänen kelvottomien poikiensa hallitessa,ks. 1 Sam. 2-5 luku.

Hengen velttoudessa elävät kelvottomat pojat ja välinpitämätön Eeli halveksivat Jumalan asettamia määräyksiä uhritoimituksista. He eivät tehneet parannusta syntielämästään vaikka profeetat varoittivat.

Seuraus: Kansa joutui sotaan filistealaisia vastaan. Kelvottomat Jumalan sanan halveksijat tapettiin ja Eeli murti niskansa. Kansa hävisi sodan ja voihki pian vihollisen ikeen alla. Ja Israelin kunnia, liitonarkki, ryöstettiin.

Kun vanhurskas Jumala alkoi itse sotia filistealaisia vastaan ja löi heitä paiseilla ja vitsauksilla, niin he tuskissaan kääntyivät noitiensa puoleen etsimään keinoa Jumalan lepyttämiseksi.

Joko kykypuolue ja demarit ovat katsoneet astrologit, huuhaakonsultit ja tarot-korteista ennustelijat valmiiksi, ennenkuin herran lähettämät vitsaukset alkavat?

Petos on petos. Ethän sinäkään Kira tykkäisi jos Mira alkaisi katsomaan uutta petikaveria esim. The Tigerista?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Nyt kyllä heittäydyt risteyskristillisyyteen, kädet ristiin, silmät kiinni ja kaasu pohjaan.

Voi Vihis, sinuun sitä voi aina luottaa. Kunnon vanhatestamentallista tulta ja tulikiveä:-) Mikäli poliitikot tekevät käsityksiesi vastaisia päätöksiä Jumala kostaa koko kansalle, päät pölkylle, orjuuteen tai ainakin saivareita ja heinäsirkkoja. Siinä sitä on jytkyä saarnaamista.-)

Älä sinä Vihis huoli minun parisuhteestani. Kaikilla ihmisillä on erikoistaitoja. Yksi minun on, että tiedän miten hameen alla melskataan. "Mira" näyttää kissalta, joka on popsinut kanarialinnun ja kulauttanut kupillisen kermaa palan painikkeeksi:-)

Jouni Kokkonen

Sinä Mikko näytät olevan sitä mieltä, että jos joku kääntää toisenkin poskensa niin latase täysillä!

Että se siitä "lähimmäisenrakkaudesta".

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Tässä on kysymys Jumalan ja suomalaisten rakastamisesta.

Tiedäthän Jouni, että lähimmäisenrakkaus ei ole sitä, että ihminen kritiikittömästi hyväksyy ilmiselvät petokset ja vääryydet. Sentähden ettei hän halua tai uskalla taistella oikeuden puolesta vääryyttä vastaan.

Ja oikean ja väärän ilmoittaa elävän Herran sana."Minä Herra, puhun vanhurskautta, ilmoitan, mikä oikein on".

Sukupuolineutraalin avioliittolain estämisvaatimus hallitusohjelmaan,ks.

http://mikkolahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74664-h...

Heli Hämäläinen

Kelpaako sinulle Mikko seuraava kompromissi:

Mikäli samaa sukupuolta olevan pariskunnan toinen tai molemmat jäsenet ovat kyseisen väestökirjanpidon päivittämisoikeuden omaavan uskonnollisen yhteisön jäseniä, tämän yhteisön väestökirjanpidon päivittämisestä vastaava henkilö voi suorittaa avioliiton esteiden tutkinnan, avioliittoon haluavan parin henkilökohtaisen haastattelun vapaaehtoisuuden selvittämiseksi, kahden tilaisuuteen kutsutun riippumattoman todistajan läsnä ollessa, ja merkitä heidän avioliittonsa voimaan väestörekisterissä.

Mikäli ei kelpaa, niin miksi?

Kyseessähän on sama kuin minkä maistraatti tekisi. Tässä ei ole mitään hengellistä. Ihan sama kuin vahvistaisi omakotitalon kaupan.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Näin siinä nyt kävi - kts Päivi Räsäsen blogimerkintä - että Kokkolaan ei enää kaikkea näemmä kerrota?

Siitä huolimatta jään täällä pohjoisessa kaipaamaan Bjarnen aivoituksia eduskunnassa.

Hyvää Jussia, Keski-Pohjanmaa (niin kauan kuin sellainen vielä löytyy)!

Petri Muinonen

Suomen vihervasemmistossa taitaa olla samaa vikaa kuin Italiankin vasemmistossa: mitään valtaväestön kannalta tärkeitä ja talouden kannalta erittäin kiireellisiä asioita ei uskalleta ottaa framille keskusteluun, vaan keskitytään näpertelemään sen kanssa miten yksi poliittisen vastustajan hallitusohjelmasta raakkaama asia saataisiin jotenkin keploteltua laiksi hallitusohjelman ohi. Sehän on sama kuin tunnustaa kuinka onnettomasti tyritte siellä Säätytalolla, missä nämä asiat olivat auki!

Tulevilta ministereiltä odottaisi edes jonkinlaista ymmärrystä siitä, mitkä asiat omalla hallinnonalalla ovat isänmaan kannalta kiireellisimpiä hoitaa, mutta ei! Vihervasemmiston prioriteeteista hallituksessa antaa oikean kuvan se, että ensimmäisenä asiana sorrutaan kutistamaan oma ministeriys räikeäksi esimerkiksi suvaitsemattomuudesta asiassa, joista vain yksi (1) kokonainen hallituspuolue - KD - on eri mieltä kuin ns. "Suomen virallinen totuus". Kuitenkin muissakin keskustaoikeiston puolueissa sukupuolineutraalista avioliitosta on mielipiteitä laidasta laitaan, mutta se ei tunnu Vihreitä ja Vasemmistoa nyppivän, jos yksittäiset kansanedustajat äänestävät perhekäsitteen romuttamista vastaan.

Onnittelut Vihreille ja Vasemmistolle, ainakin teitte kansalle selväksi sen, että omalla arvoasteikollanne mm. ympäristön tila, normiperheiden ja pienituloisten asema eivät ole mitään sen rinnalla, että homoseksuaalisten elinkumppanien perversioille tulee mielestänne antaa suvaittavan elämäntavan pintasilaus myöntäen heille lainsuoma oikeus uskotella olevansa aviopuolisoja ja kutsua itseään sellaisiksi.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

"Onnittelut Vihreille ja Vasemmistolle, ainakin teitte kansalle selväksi sen, että omalla arvoasteikollanne mm. ympäristön tila, normiperheiden ja pienituloisten asema eivät ole mitään sen rinnalla, että homoseksuaalisten elinkumppanien perversioille tulee mielestänne antaa suvaittavan elämäntavan pintasilaus myöntäen heille lainsuoma oikeus uskotella olevansa aviopuolisoja ja kutsua itseään sellaisiksi"

Onnittelut sinulle, kerrot tuossa, että luonnonsuojelu, perheet ja pienituloisten aseman parantaminen menettävät nyt huomiota ja ilmeisesti myös konkreettista fyffeä siksi, että puolueet yrittävät viedä lakialoitteen eduskuntaan. Ratkiriemukasta, lisää tälläistä:-D

Loppu onkin sitten sitä tavallista tuubaa:-D

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Vihreiden ja Vasemmiston ei kannattaisi pelätä kannatuksen laskua tämän takia, koska kuitenkin homoseksuaalien kannattajakunta on sen verran pieni, ja paljon kannattajista on näitä vihreästi muuten ajattelevia ja vasemmistolaisesti ajatteleviä. Yksi syy Vihreiden kannatuksen laskuun oli varmasti homoseksuaalien liiton ottaminen keskeiseksi vaaliteemaksi, nyt tämä ympäristöasioihin ja "juurille paluu" saattaakin nostaa sitä. Ja KD:tä, tottakai. Eli kaikki voittavat tässä, myös PeSut, Halla-aho on ollut tyytyväinen ymmärtääkseni Räsäsen valitsemiseen sisäasianministeriksi ja tohtorismiehenä varmasti kykenee hyvään yhteistyöhön Päivin kanssa. :-)
http://www.nelonen.fi/uutiset/kaikki/kotimaa/uusi-...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Totta kai kannattaaa pelätä kannatuksen laskua, molemmat puolueet ovat hlbt-väen keskuudessa sijoilla yksi ja kolme.

Hlbt-ääni on ihan oikea ääni, tämän ovat hokanneet jo muutkin puolueet.

Petri Muinonen

"Sydämen kyllyydestä suu puhuu". Pätee kyllä Vihreisiin ja Vasemmistoon.
Villeniinistöjen ja paavoarhinmäkien sydämet ovat ainakin täysin muualla kuin niiden vähäosaisten puolella, joista vihervasemmisto ennen vaaleja niin ahkerasti onki ääniä!

Vaalilupaukset on yhtä, mutta kun valtaan päästään, sitten päästään taas omien, kansalaisten enemmistölle täysin yhdentekevien nysväämisten ääreen. Oma lipastonlaatikko-projekti on näköjään vihervasemmistolaisille kuitenkin tärkeämpi kuin se mitä omillekaan äänestäjille luvataan. Siinä sinulle tuubaa, vassarimitalla!

M-T Heikka

Joo, ei edes pakanavassareita kiinnosta mitkään homoasiat, vaan toimeentulo. Nämä keskittyvät homojuttuihin, arhinmäkiniinistöt. Ja maailma on "parannettu", kun arttu ja elmeri saavat sanoa yhdessä: tahdon. Voi elämän kevät!

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Tulis nyt sitten se homoliittolaki voimaan jotta kaikki kolme homoparia Suomessa joita asia häiritsee voi nukkua yönsä hyvin kun on "oikea" termi papereissa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tulis nyt sitten se homoliittolaki voimaan jotta kaikki joiden mielestä kaikkia kansalaisia tulee kohdella tasavertaisesti, samoin oikeuksin ja velvollisuuksin, voivat nukkua yönsä hyvin kun on "oikea" termi papereissa.

Heli Hämäläinen

Joo, ei sen suhteen nimittäminen avioliitoksi vaaranna mitenkään esim. Johanna "Tuksu" Tukiaisen heteroseksuaalisen avioliiton pyhyyttä.

Alexius Manfelt

Hehän rakastavat toisiaa, siis Tuksu ja sen mies, niin myötä- kuin vastamäessäkin. Ovat toisilleen uskollisia kunnes kuolema heidät eroittaa. Ah, miten niin se onkaan romanttista tuo heterorakkaus, niin jumalasta peräisin olevaa.

Ykeiskunnan tehtävä on järjestää avioliitot ja kukin riitti, uskonnollinen tai muu, voi sitten höösätä siunauksiaan tai muita metkutuksia kuten haluaa. Kirkko tai synagooga tai moskeija ei ole yhteiskunnallinen instituutio eli se ei vahvista mitään yhteiskunnalista oikeustointa - ei ainkaan pitäsi.

M-T Heikka

Törkeän vastenmielistä, jos näin on todella tehty, petoksella saatu Päivi Räsänen hallitusyhteistyöhön.

Sliipattuja rikollisia näinollen, ja muutenkin, koko kööri. Eikö pääministerilläkin ole vähän vastaava rikos kontollaan, asiakirjan väärentäminen. Kokoomuksen myymälävarkaat ovat saaneet kaltaisensa kumppanit.

Urpilaisen moraalikin on jo aiemmin hyväksi todettu hallitusyhteistyöhön. Hänhän nosti muhkeat summat palkkioita, vaikka ei ollut kyseisen yhtiön kokouksissa käynytkään. Oikein passeli kasööri.

Mtä tämä jengi saa vielä aikaiseksi, jos saa 4 vuotta päsmäröidä. Paha ei hyvää suolla. He myynevät Suomen itsenäisyyden. Sen jälkeen alkaa tulla paskalakeja muillekin kuin kiinteistöjen omistajille.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

B.Kallis: "Miten ministerit tämän jälkeen voivat toisiinsa luottaa kun yhtä heistä on julkisesti näin nöyryytetty?"

Ehkä sitä Jyrki Kataisen mainostamaa "uutta porukkaa" yhdistää ja heidän keskinäistä luottamustaan pohjustaa nimenomaan tuo Räsäselle tehty ruma kölin alta veto.
Siinä taisi samalla tulla mallia uuden hallituksen arvopohjalle ja poliittiselle kulttuurille laajemminkin.

Epäpyhälle vasemmistoallianssille ei valoisaa tulevaisuutta ole luvassa. Porukan moraali on sitä luokkaa, että kansalaisten kannattaa pitää kiinni siitä, mitä heidän turvallisuudestaan vielä on jäljellä.

Juha Rantala

Tilanteeseen on helppo ratkaisu: Kristilliset voivat lähteä hallituksesta. Aivan selvää on, että tämä ei ole ainoa kysymys jossa muut puolueet ovat täysin eri linjoilla. Esimerkiksi sille Räsäsen heitolle, että pakolaisia valitessa tulisi kiinnittää huomiota näiden kristilliseen taustaan, ei varmasti löydy muista eduskuntaryhmistä kannatusta.

Mitä itse aiheeseen tulee, niin loistavaa että viisi muuta hallituspuoluetta ovat sitoutuneet lainsäädännön tasa-arvoistamiseen.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

"Nyt kyllä heittäydyt risteyskristillisyyteen, kädet ristiin, silmät kiinni ja kaasu pohjaan.

Voi Vihis, sinuun sitä voi aina luottaa. Kunnon vanhatestamentallista tulta ja tulikiveä:-) Mikäli poliitikot tekevät käsityksiesi vastaisia päätöksiä Jumala kostaa koko kansalle, päät pölkylle, orjuuteen tai ainakin saivareita ja heinäsirkkoja. Siinä sitä on jytkyä saarnaamista.-)

Älä sinä Vihis huoli minun parisuhteestani. Kaikilla ihmisillä on erikoistaitoja. Yksi minun on, että tiedän miten hameen alla melskataan. "Mira" näyttää kissalta, joka on popsinut kanarialinnun ja kulauttanut kupillisen kermaa palan painikkeeksi:-)"

kirjoitti Kira.

Voi,ystävä kallis, ymmärrän että olet vielä eksyttävän mirrin ja harhauttavan uuspakanahurmoksen vallassa.

Israeklin kuningas Salomokin tiesi miten hameen alla melskataan. Mutta antoiko se sielun autuuden ja turvallisen tulevaisuuden?
Kuninkaan epäjumalia kumartavat pakanavaimot(1000kpl) riistivät mieheltä poikuuden lisäksi Herramme lahjoittaman viisauden.Ja kansalta turvallisen tulevaisuuden.

Onko siis kotijumalaa (= ihmisen omaa viisautta ja voimaa) kumartavatat päättäjämme keskittyneet viime vuosina liikaa hameen alla melskaamiseen?

Herran lahjoittama satumainen ajallinen rikkauskin liukeni pikkuhiljaa syntiinlangenneen Salomonin käsistä ja kansa kärsi.(Nythän Suomi ja epäjumalia kumartava Eurooppa köyhtyvät kaiken aikaa)

Eipä ihme, että vanha kuningas Salomo kirjoitti eksyttäviin pakanavaimoihinsa kyllästyneenä: "Ja minä löysin sen,mikä on kuolemaa katkerampi:naisen,joka on verkko,jonka sydän on paula ja jonka kädet ovat kahleet.Se,joka on otollinen Jumalan edessä, pelastuu hänestä,mutta synnintekijä häneen tarttuu."Saarn.7:27

Israelin valtio hajosi kahtia Salomonin pojan Rehabeamin aikana,1 Kun 11. Jakautumisesta profeetat olivat jo aikaisemmin ennustaneet. Eripuraiset valtiot Juuda ja Israel ajautuivat pian sisällissotaan.

Onko siis "Mira" sinun sydämellesi paula ja himokkaat kädet synnin kahle?

Eikö sinunkin Kira suosikkityttöni, pitäisi etsiä Annin tavoin Jeesuksen antamaa vapautta? Sekä elävän Herramme voimaa syntielämän ikeestä irtipääsemiseksi,ks. Joh. 8:34-36. Niin että uudestisyntyisit Jumalan lapseksi ja terveen heteroseksin harjoittajaksi.

Ja saisit helvetistä pelastumisen lisäksi Jeesukselta hyvän miehen ,terveitä lapsia ja rikkaan seksielämän.Sillä Jumala on rikas antaja.

Mitäpä sitä vanhalle kamulle muutakaan osaisi toivoa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Jospa nyt olikin kyse siitä, että Salomon ahnehti enemmän kuin pystyi hoitamaan? Hänhän syyllistyi ylimielisyyten ja ahneuteen.

Jumalahan hyväksyi muutaman, mutta tuhat on voinut viedä Jumalan huumorintajun liian tiukalle.

Tämäkin olisi toisin, jos Salomo olisi ollut nainen. Käytännöllisenä naisena hallitsija olisi tyytynyt rapiat pariin sataan puolisoon ja koko tuhoisa hässäkkä olisi voitu välttää.

Tee sinäkin kiltisti mitä vaimo käskee, katsos Vihis, mies luulee olevansa perheen pää, nainen taas tietää sitä olevansa.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Tiedäthän Kira, että valkeuden Jumalan tekemässä paratiisissa oli yksi mies ja yksi vaimo.

Sekä myöhemmin käärmeen muodossa esiintyvä Saatana. Valheen isä houkutteli alastomat ihmiset syntiin ja kuoleman tien kulkijoiksi.Sillä he tietoisesti rikkoivat Jumalan antamaa käskyä ja söivät kielletyn puun hedelmää.

Kuolemaahan ei ollut ennen syntiinlankeemusta,ks. 1 Moos. 3.

Salomonin aikana 971-931 eKr elettiin eri kultturissa ja eri aikakaudella.Silloinkin synti hallitsi lihan mukaan eläviä.Monet hallitsijat pitivät haaremia. Salomonin isällä Daavidilla oli myös useamman vaimon kokoelma.

Mutta se ei ollut elävän Herran tahto. Vaan silloiset kuninkaat lihanhimonsa lisäksi sortuivat hakemaan pakanavaimoja myös poliittisista syistä. Siksi että rauha vallitsisi eri uskontoja ja ideologioita tunnustavien naapurivaltioiden kesken.Niinhän toki nytkin tehdään.

Uuden Testamentin mukaan meidän aikamme ihmisten parisuhdetta ja seksuaalisuutta säätelee elävän Herran 6.käsky:"Älä tee huorin ".

Katsohan Kira, vaikka ihmiset,kulttuurit ja ajat muuttuvat, niin Raamatun Jumala ei muutu. Herra on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Jumala-käsityksessä on ihmisillä suuria eroja. Siksi, että jotkut lähimmäisemme ovat uudestisyntyneitä,monet uuspakanoita. Toiset ovat viisaita, toiset tyhmiä. Joku on lukenut paljon Raamattua ja saanut profeetallisen sanan opetusta. Toinen ei ole lukenut Pyhää kirjaa kertaakaan,mutta jukuripäisenä vääntää kieroon Pyhän kirjan iäti pysyviä totuuksia.

Sinä ja minä muutumme. Elävä Herra ei muutu. Hän on sama pappi Eelin ,Salomonin,Jeesuksen ja meidän aikananmme.Valkeuden Jumalan laista ei katoa pienikään piirto meidänkään päivinämme.

Tietoisesti Jumalan käskyistä luopunut kansa tulee kohtaamaan Herran vihan ja oikeudenmukaisen rangaistuksen. Sillä ihmisten ja kansojen kohtaloita säätävä Jumala ilmoittaa:"Minä valvon sanaani,toteuttaakseni sen".

Sentähden viisas päättäjä ja rivikansalainen sanovat elävälle Jeesukselle:"Älä muista minun nuoruuteni syntejä,älä minun rikoksiani, muista minua armosi mukaan,hyvyytesi tähden Herra."

Käyttäjän titta kuva
Kristina Ljungqvist

Mitä muuta tällaiselta sekametelihallitukselta voi odottaa? Eihän tuohon porukkaan ole koskaan voinut luottaa, miten se asia nyt olisi muuttunut? Omaa vakaumustaan kannattaisi noudattaa. Siksi PS:n arvo senkun vaan nousee...Timo haluaa nähdä peilistä oikean kuvansa, eikä vääristynyttä sellaista. Jos ihminen ei voi luottaa itseensä, keneen sitten?

Heli Hämäläinen

Vaikka varapj Hanna Mäntylä kirjoittikin suurimmassa homoiltakirjoittelussa, että on niitä muitakin aiheita politiikassa, totuus on, ettei ole Kristillisdemokraateille. Diskurssi menee juuri tuollaiseksi pelotteluksi mitä saarnaaja Mikko Lahti täällä edustaa.

Itse kuulun Perussuomalaisiin ja ymmärrän sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen melko vaatimattomat tarpeet tasavertaisen kohtelun saavuttamiseksi. Tunnen useita sateenkaariperheitä, siis lapsiperheitä ja vanhemmat ovat niissä hyvin voimakkaasti sitoutuneet vanhemmuuteensa. Toki olen nähnyt ero- ja uusperheitä myös sateenkaariperheissä, mutta se on nykyaikaa. Nykyisin avioliitoista päätyy eroon arviolta noin puolet

http://www.vaestoliitto.fi/tieto_ja_tutkimus/tieto...

Erilaiset perhemuodot vaikuttavat siten taustalla kun mietitään mm. sosiaaliturvaa ja sen riittävyyttä. Tässäkin asiassa tulee lapsen edun mennä edelle ja kaikkia perhemuotoja tulee käsitellä tasavertaisesti.

Itse olisin poistamassa eroa avioliittoihin ja rekisteröityihin parisuhteisiin säädösviidakon vähentämiseksi. Meillä on tarpeeksi jo eroamisesta ja uusperheistä syntyviä kombinaatioita.

Enni Kulovaara

"Lukuunottamatta eduskuntaryhmien yhteisiä lakialoitteita en muista että yksikään muu lakialoite olisi minun 20 kansanedustajavuosien aikana edennyt eduskunnan suureen saliin.. Ei edes sellainen, jossa ministereiden nimiä lukuunottamatta on ollut lähes kaikkien muiden edustajien allekirjoitukset. Nyt aioitaan tuosta periaatteesta luopua."

- Perustuuko tuo periaate lakiin, vai onko se ollut maan tapa? Jos ei, niin miksi valitat? KD:n ei edes pitäisi olla hallituksessa. Kertoo puolueesta paljon, jos kynnyskysymyksenä on vaatimus epätasa-arvon jatkumisesta.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Sotket asioita jumalattomuudessasi Enni.

Kysymys ei ole tasa-arvosta. Kynnyskysmys on se, kunnioittaako Suomi Jumalan asettamaa miehen ja naisen parisuhdetta ja Herran käskyä:"Älä tee huorin."

Sillä siitä riippuu myös sinun ja lastesi tulevaisuus. Jos sinulle lapsia ylipäätään on lahjoitettu.Vai luuletko sinä että teet lapsia mielihalujesi mukaan?Sinusta ei putkahda ensimmäistäkään tenavaa ellei Herra niitä armossaan lahjoita.

Joten olisi viisasta luopua eksyttävästä uuspakanalätinästä missä ei ole järjen hiventäkään. Viisasta olisi rukoilla Jumalan viisautta että saisit uskon ja todellisen ymmärryksen valon.

Juha Rantala

Suomen politiikkaa ei tule tehdä "Jumalan viisauden" pohjalta. Jaksamatta mennä siihen kuinka tarpeetonta uskonnon ja politiikan sotkeminen keskenään on, muistuttaisin että vain noin neljäsosa suomalaisista kertoo uskovansa samalla tavalla kuin mitä kristinusko opettaa. Demokratiassa älkäämme siis tehkö poliittisia linjauksia vähemmistön USKOMUSTEN pohjalta. Toki tälle vähemmistölle silti sallittakoon omat uskomuksensa ja mielipiteensä.

Enni Kulovaara

Juha.

"Suomen politiikkaa ei tule tehdä "Jumalan viisauden" pohjalta."

- Tuo Lahden "jumala" on keksitty muinoin palestiinassa, eikä sillä pitäisi olla mitään jakoa Suomen lainsäädännössä.

"Jaksamatta mennä siihen kuinka tarpeetonta uskonnon ja politiikan sotkeminen keskenään on, muistuttaisin että vain noin neljäsosa suomalaisista kertoo uskovansa samalla tavalla kuin mitä kristinusko opettaa."

- Se ei ole pelkästään tarpeetonta, vaan suorastaan vahongollista.

"Demokratiassa älkäämme siis tehkö poliittisia linjauksia vähemmistön USKOMUSTEN pohjalta. Toki tälle vähemmistölle silti sallittakoon omat uskomuksensa ja mielipiteensä."

- Uskomukset sallittakoon, mutta kaikille uskonnonvapaus, myös alaikäisille. Suomesta pitää saada sekulaari valtio.

Juha Rantala

Sinä sitten Bjarne valehtelit meille blogissasi. Vai valehteliko Räsänen sinulle? No joka tapauksessa nyt STT:n uutinen kertoo, että Räsäsen mukaan kristillisiä ei ainakaan huijattu tässä asiassa ja että hän tiesi "että yksittäiset hallituspuolueiden edustajat voivat tehdä lakialoitteen asiassa. Hänen mukaansa on oleellista, että laki ei tule eduskuntaan hallituksen esityksenä."

Ilkka Järvelä

Miten lienee. Mulle on ollut kokoajan selvää ettei Vihreät ja Vasliitto purematta niele tuota seikkaa että sukupuolineutraalit suhteet -asia työnnettäisiin marginaaliin. Selvä se että Arhinmäen ja Ville Niinistön mielestä homoilua tulee suosia entistä enemmän. Vaikkeivat köyhiä auttaneetkaan niin voivatpa ainakin muistuttaa kansaa tolla asialla.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Hallituksessa joka tapauksessa KD:llä on suurempi mahdollisuus vaikuttaa kuin oppositiossa. Todennäköisesti, jos KD ei olisi ollut tässä sixpackissa, asia olisi kirjattu ohjelmaan. KD torppasi sen vain kuuden edustajansa voimin..ei ihan pikkujuttu. Lisäksi sai huiman sisäasiainministerin salkun. Se kertoo siitä, että huolimatta suurista näkemyseroista KD:hen luotetaan ja sille annetaan isoja asioita vastuulle. KD:llä on diplomaattisia taitoja, joita myös politiikassa tarvitaan. :-)
KD vastustaa lakia, se on selvä ja jos sellainen joskus menisikin läpi (tämän hallituksen aikana sitä suuresti kyllä epäilen), KD ei sitä vastustaessaan ja jättämättä kirjaamatta sitä hallitusohjelmaan ole vastuuta siitä kantamassa. Nykymaailmassa elämme, emme elää enää "vanhoja hyviä aikoja", jolloin konservatiivien ja varsinkin kristittyjen oli helppoa saada haluamansa ja PS:n tehtyä päätöksensä jättäytyä oppositioon KD on tehnyt voitavansa. Suuri ihme, minkä KD teki, ottaen huomioon vielä sen, että mitä muuta saimme myös läpi. Ja pienellä porukalla! :-) Joidenkin neuvottelijoiden mukaan hallitusohjelma on eniten KD:n arvoja vastaava..eli sen, joka hallituksessa on vähemmistönä. Se, jos mikä, kertoo puolueemme voimasta.

Ilkka Järvelä

Tuo on varmastikin totta, siis ihan hyvä analyysi asioiden tilasta KD-näkökulmasta. Jos ajattelee hallituksen muita ratkaisuja: köyhimpien asemaa ei juurikaan autettu, jos yhtään, joskaan ei myöskään taidettu huonontaa jota voitaneen pitää "torjuntavoittona" nykytilanteessa. Asia on vain niin että nyt ei ollut mistä jakaa, siksi ei jaettu. Kun katsoo hallitusohjelmaa niin epäilen että jatkossakaan tuo jaettavan määrä ei juurikaan kasva, ikävä kyllä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Nyt Maria pieni, tsot. Teielle annettiin se mitä saitte, koska Jyrki luulee tarvitsevansa teitä vasemmiston vastapainoksi.

Armopaloilla, pöydältä pudonneista, ei kannata tuohon malliin retostella.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

"Suomen politiikkaa ei tule tehdä "Jumalan viisauden" pohjalta. Jaksamatta mennä siihen kuinka tarpeetonta uskonnon ja politiikan sotkeminen keskenään on, muistuttaisin että vain noin neljäsosa suomalaisista kertoo uskovansa samalla tavalla kuin mitä kristinusko opettaa. Demokratiassa älkäämme siis tehkö poliittisia linjauksia vähemmistön USKOMUSTEN pohjalta. Toki tälle vähemmistölle silti sallittakoon omat uskomuksensa ja mielipiteensä."

kirjoitti Juha.

Suomalaista politiikkaa pitäisi tehdä paljon enemmän nimenomaan Jumalan antaman viisauden pohjalta.Sehän synnyttää ja vahvistaa hyvinvointivaltion perustukset.

"Hanki viisautta ja kaikella muulla hankkimallasi hanki ymmärrystä," kehottaa elävien ja kuolleitten Jumala Rantalan Juhaakin. Kannattaa siis etsiä Kaikkivaltiaan salattua viisautta täyteläisten päivien löytämiseksi.

Herran antama viisaus ja nöyryys ovat tarpeen erityisesti nykyisinä ja edelleen pahentuvina kriisiaikoina. Nöyrtyminen on välttämätöntä mikäli arvostamme omaa ja lastemme turvallista tulevaisuutta. Ja oikeuden voittoa vääryyden hengistä.

Ihmisviisauden opettajia löytyy pilvin pimein.

- Pidä vain kiinni siitä mitä olet opettanut meille,sanoi ateisti kuolevalle opettajalleen.

- Mutta kun minulla ei ole mitään mistä pitää kiinni, sanoi tämä ajasta iankaikkisuuteen siirtyvä suuren erehdyksen mies.

Jumalan kieltävä ateismi - joka synnyttää rauhattomuutta ja tyhjyyttä ihmissydämeen, koska koska tämä vääristynyt maailmankatsomus on ontto ja kumisee tyhjyyttään - ei voi milloinkaan täyttää etsivän ihmisen sielun tarpeita.

Ateismiin ja kaikessa oman lihansa viisauteen ja voimaan turvaavat ihmiset ovat valitettavasti kuin helisevä vaski ja kilisevä kulkunen rauhattomuutensa pimeässä yössä.Koska he kieltävät rakkauden Jumalan olemassaolon.Valkeuden Jumalan,joka teki ihmisen omaksi kuvaaksensa.

Jumalattomilla voi olla rahaa,vaikutusvaltaa,ystäviä,menestystä. Mutta kaikki se on väliaikaista turhuutta ja tuulen tavoittelua.

"Sillä jumalattomilla ei ole rauhaa",sanoo Herra.

Juha Rantala

Se on Mikko hienoa, että sinulla on hallussasi viisaus jonka perusteella tiedät heti ihmisen Jumala-käsityksen perusteella että tämän maailmankatsomus on ontto ja kumisee tyhjyyttä. Minulta puuttuu viisaus arvioida sinun maailmankatsomuksesi onttoutta tai täyteläisyyttä. Ylipäätään uskonnot ja maailmankatsomus ovat mielestäni kovin henkilökohtaisia asioita ja näin ollen sen paremmin "jumalattomien" kuin "jumalallistenkaan" ei kannata alkaa ylituomareiksi. Toisaalta tämä uskon ja uskonnon henkilökohtaisuus on juuri yksi pääsyy sille, miksi pidän uskonnon ja politiikan toisiinsa kytkemistä äärimmäisen vastenmielisenä toimintana. Luulen että olet siinä vaiheessa samaa mieltä jos se poliittikkaan kytketty uskonto ei olekaan sama kuin jota sinä edustat.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei hätiä mitiä, ainakin yhdellä ministerillä on päänsä ympärillä pyhimyskehä:

http://www.demari.fi/uutispaiva-demari/uutiset/uus...

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

No ,Juha eipäs liioitella.

Uskon ja tiedän Raamatun ilmoittaman oikeiden ja väärien profeettojen erotteluperusteet ja henkien erottamisen armolahjan,ks. 1 Joh. 4:1-3, Matt. 7:15-23. Kukaan kuolevainen ei aina voi sanoa heti ajan ilmiöistä tai ihmisistä, mikä tai kuka on susi lammasten vaatteissa.

Ateismi oli eräs esimerkki nykyajan epäjumalauskomuksesta.

Uskon mukaan mennään maailmassa tänäänkin. "Kaikki mikä ei ole uskosta,on syntiä", ilmoittaa Raamattu. Ja uskolla tarkoitetaan Raamattuun perustuvaa, Pyhän Hengen synnyttämää Jeesus-uskoa.

Elävän Herran antamaa viisautta Raamatun ilmoituksen perusteella on syytä kaikkien Jumalan lasten jakaa kansakunnan hyvinvoinnin edistämiseksi myös yhteiskunnallisissa kysymyksissä.Siten Jumalan lahjoittama pelastus, valkeus ja rauha lisääntyvät syntipimeässä maailmassa.

Sanoohan Jeesus lähettämilleen saarnaajille:"Minkä minä sanon teille pimeässä, se puhukaa päivän valossa. Ja minkä kuulette kuiskattavan korvaanne,se julistakaa katoilta."Matt. 10:27

Katoilta julistettiin Jeesuksen aikana mahdollisimman näkyvästi ja kuuluvasti Herran profetallinen ilmoitus tai yhteiskunnallisesti painava asia.

Pysykäämme Mestarin ohjeessa.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Yllä oleva vastaukseni on palaute Juha Rantalan viestiin klo 16:38.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olisi se noloa, jos olisi mustannut yhteistyökumppaneita ja puhunut heistä valhetellen kaikkinaista pahaa, ennen kuin työ on oikeastaan alkanutkaan.

Onko KD-kansanedustajilla ihan oma moraali?

Missä anteeksipyyntö?

M-T Heikka

Mitä anteeksipyydettävää Päivi Räsäsellä on, Katriina. Eikö hän ole aivan rehti nainen.

Bjarne Kallishan ei ole enää kansanedustaja, muuten vain rehellinen kansalainen.

Samaa ei voine sanoa Jutasta. Ei rehellinen ihminen nostele tonnien korvauksia kokouksista, missä ei ole käynytkään. Minusta sellainen toiminta on aika idioottimaisen sutkia ...mikä se muuten olikaan se köyhän raja Jutan laskelmissa, alle 3000 euroa tienaavako? Tosi kasööri peruskoulunopettajapohjalta demareilla. Mutta olihan Heinäluomakin ylioppilas :). Hän laski, että 5 euroa yksinhuoltajalisää lapsilisiin, oli "kaikkien aikojen köyhyysohjelma", hihihiii.

Valehtelevat tai ovat hieman vähä-älyisiä.

Toimituksen poiminnat