Bjarne Kallis

Nuori mies - tilatkaa mitä haluatte, minä maksan

Eilen minulla oli ilo ja kunnia saada taas kerran osallistua sotaveteraanien juhlaan, johon oli saapunut noin 1 300 henkilöä. Näissä juhlissa minulla on vuodesta 1998 lähtien ollut erilaisia tehtäviä ja niiden kautta olen oppinut tuntemaan paljon veteraaneja ja muihin näihin juhliin osallistuviin henkilöihin. Valtakunnan politiikka tuntuu kovasti kiinnostavan veteraaneja ja pyrin keskusteluissa olemaan pelkkänä kuunteluoppilaana. Mukavaa oli kuitenkin kuulla vetoomuksia siitä että tekisin paluuta takaisin valtakunnan politiikkaan ja sellaisiin vetomuksiin pitää ainakin juhlissa suhtautua myönteisesti..

Tehtäväni tässä juhlassa oli lyhyen puheen pitämisen lisäksi leikata kolmen muun miehen kanssa 260 kiloa lammaslihaa. Siitä urakasta oli pakko selvityä runsaassa puolessa tunnissa.

Puheessani halusin osoittaaa miten suhtautuminen sotaveteraaneihin on vuosien aikana muuttunut. Kerroin eräästä vuosi sitten junan ravintolavaunussa sattuneesta tapahtumasta. Kaksi Kokkolasta Helsinkiin matkustavaa miestä tutkivat ravintolavaunun menytä (ruokalistaa) kun heidän luokseensa tulee noin 30 vuotias mies. Mies oli huomannut tammenlehvän toisen miehen takinpielessä ja halusi osoittaa heille kiitollisuutensa. Nuori mies sanoi ”tilatkaa mitä haluatte – minä maksan”. Tämän miehet kertoivat minulle eduskunnan kahvilassa ennenkuin menimme yhdessä puolustusministeri Häkämiehen luo keskustelemaan eräästä viime sodam loppumiseen liittyvästä aloitteesta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Harri Lehtimäki

Miksi siis menitte mukaan historian vasemmistolaisimpaan, samalla sodanjälkeisen historian suomalaisvastaisempaan hallitukseen mukaan? Oliko se ministeri-Audin takapenkki niin houkutteleva seireenien laulu? Olen todella pettynyt Kristillisdemokraatteihin, mutta tämähän oli odotettavissa seurattuani puolueenne vaalikampanjointia, jossa joillakin ehdokkaillanne ei ollut muuta tehtävää, kuin revitellä Perussuomalaisia!

On todella härskiä puhua hienoja sanoja sotaveteraaneista, samalla, kun teoissa, eli tulevassa hallituksessa, olette tuhoamassa heidän verellään lunastamaa perintöään!

Juha Rantala

Uusi hallitus korottaa heikompiosaisten asemaa ja kerrankin puuttuu tuloerojen kasvuun. Sekö on sitä mainitsemaasi veteraanien perinnön tuhoamista? Sotien aikaan muuten todella suuri osa suomalaisista - myös sodissa olleista - oli vasemmistolaisia, kuten ensimmäisten sodan jälkeisten vaalien tuloksesta voit päätellä. Heitäkö nyt loukataan muodostamalla hallitus johon vasemmisto osallistuu?

Tavallinen maisteri

Harri Lehtimäki:
"On todella härskiä puhua hienoja sanoja sotaveteraaneista, samalla, kun teoissa, eli tulevassa hallituksessa, olette tuhoamassa heidän verellään lunastamaa perintöään!"

Voisitko Harri Lehtimäki kertoa, miten tuleva hallitus aikoo tuhota sotaveteraanien perintöä?

30-vuotiaan miehen ele junan ravintolassa oli muuten harvinaisen hieno ele.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni
Mikko Mäkinen

Kyllä Euroopan halvimpiin kuuluvalle maanpuolustukselle määrättävät satojen miljoonien leikkaukset jo saattavat kuulua tähän kategoriaan. Mutta neljän kuukauden varusmiespalvelus ilman nopeasti tulevia vuosittaisia kertausharjoituksia romuttaa maavoimat ja ehkä merivoimatkin. Kyllä se on surkeaa punavihreää politiikkaa. Väinö Tanner, Niilo Hämäläinen ja moni muu kunnon demari joutuvat vaivautuneina kääntymään haudassaan.

Mutta turha syytellä vihreitä tai vasemmistoliittoa. Kaksi suurinta puoluetta, vastuunkantajat Kokoomus ja SDP, ovat sopineet maanpuolustuksen alasajosta. Vaaleissa tavataan!

Toimituksen poiminnat