Bjarne Kallis

En halunnut tottaa pettymystä

Puolueiden telttojen ympärillä oli eilen Kokkolan venetsialaistorilla vilskettä. Ensimmäisenä rivissä oli Keskusta, jonka jälkeen tuli Kokoomus, Sdp ja Kristillisdemokraatit. Sdp tarjosi yleisölle grillimakkaraa ja me kaurapuuroa. Kahvia toriyleisö sai Keskustan ja Kokoomuksen osastolta. Puuroa jaoimme yli 300 annosta.

Osa yleisöstä oli tullut torille saamaan vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin.  Sellaisia olivat mm: Miksi omaishoitaja saa eläkkeensä vasta 67 vuotiaana? Miksi tiehallinto estää vapaa-ajankalastajia kalastamasta Raippaluodon sillalta?  Miksi maksaamme edelleen sotakorvauksia Venäjälle? Useimmat kysymykset koskivat kuitenkin sosiaalipolitiikkaa.

Sotakorvauskysymys liittyi budjetin 13,5 miljoonaa euroa suuruiseen määrärahaan lähialueyhteistyön projekteihin Venäjän puolella. Kerroin miehellä , että määrärahaa on valiokunnassa joka vuosi kritisoitu, mutta hallituspuolueet ovat kuitenkin pitäneet kiinni esityksestä ja viime vuonna ne jopa korottivat sitä. Kehotin miestä menemään hallituspuolueiden osastolle ja siellä kysyä samaa. Näin hän teki ja tuli vähän ajan kuluttua tyytyväisenä takaisin. Hän kertoi, että siellä oli tätä määrärahaa ihmetelty ja sanoneet,  että tästä pitää eduskunnassa ehdottomasti keskustella. En halunnut tuottaa miehellä pettymystä sanomalla, että varmasti otetaan esille, mutta hallituspuolueet  tulevat pitämään määrärahasta kiinni. Sen sijaan totesin hänelle että ” tuo kuulostaa hyvältä”. Nyt mies elää siinä uskossa että torilla kannatti käydä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

luuserius (nimimerkki)

Viime vaaleissa laitettiin hoitajien matalapalkka-asiat kuntoon. Nyt vaaliteema Venäjä käypi halvemmaksi.

Suapi nähdä tulleeko muita vaaliteemoja Venäjän rinnalle. Sehän hiljentää maahanmuuttokriitikonkin, Venäjä.

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Olisiko sittenkin kannattanut tuottaa pettymys? Kasvammeko me ihmisinä ilman pettymyksiä? Mietipä, Bjarne hyvä, huijasitko tuota miestä kun et halunnut tuottaa pettymystä.

Toimituksen poiminnat