Bjarne Kallis

Lainan antaminen EU-maille

Ruotsi tekee EU-politiikassan historiaa, kun se ei aio hyväksyä EU-komission esitystä vaan vetoaa läheisyysperiaatteeseen. Komissio esittää, että jokaisen EU-maan olisi automaattisesti velvollinen antamaan lainaa toiselle EU-maalle,  jonka oma vakuusjärjestelmä ei ole riittävä,  jotta maa selviytyisi mahdollisesta finanssikriisistään. Jos esim. Islanti olisi ollut EU-.maa olisi muiden EU-maiden pitänyt automaattisesti lainata rahaa Islannille.
Jos kolmannes EU-maista yhtyy Ruotsin kantaan ja vetoaa läheisyysperiaatteeseen, tulee komission käsitellä asia uudelleen. Mielenkiinnolla odotan mitä Suomen hallitus aikoo eduskunnalle asiasta esittää. Yhtyykö se Ruotsin kantaan vai esittääkö se, että komission esitys hyväksytään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

vai mitä? (nimimerkki)

Suomen poliitikot menevät suunniltaan, että mitenkäköhän tähänkin pitäisi suhtautua, kun nyt Ruotsikin noin.

Mutta koska Ruotsikin nyt noin niin kyllä livree-pukuinen mallioppilaskin voisi asiaa jotenkin ajatella, ehkä.

intrigööri (nimimerkki)

Kyllä sen avun antamisen ymmärtäisi, jos olisi kysymys jostain kansalaisia koskevasta kriisistä, sehän olisi velvollisuus. Komissio kuitenkin haluaa, että kaikilla mailla olisi yhä suurempi velvollisuus auttaa pankkeja tekemään lisää keinottelukupruja. Meidän hallituspojat ovat kyllä pankkipuolueen poikia, mutta minkähän pankin, tiennevätkö enää itsekään?

pertti heinonen (nimimerkki)

Älä edes epäile miten siinä tulee käymään. Suomi kiirehtii etunenässä vakuuttamaan valmiuttaan maksaa/taata minkä tahansa lainan jonka EU esittää...
Sellaista porukkaa sinne Arkadianmäelle on pesiytynyt.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Taas yksi syy muuttaa Ruotsiin ja jättää tämä konkurssipesä.

Toimituksen poiminnat