Bjarne Kallis

Ikävä asia reumapotilaiden kannalta

Välikysymysdebatti Heinolan reumasairaalan lakkauttamisesta antoi selvän vastauksen kysymykseen, mikä on puolueiden kanta tässä asiassa. Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden ja Rkp:n kansanedustajat pitävät sairaalan lakkauttamista oikeana ratkaisuna. Tämä siitä huolimatta, että näiden ryhmien ryhmäpuheenvuoroissa todettiin, että resurssit eivät riitä ylläpitämään tasoa niin korkealla kuin mitä se on Heinolassa pidetty. Ollaan siis valmiita laskemaan reumapotilaiden hoidon tasoa. Tämän jälkeen voi kysyä, mitä ovat ne muut potilasryhmät, joiden hoitoa hallitus on valmis huonontamaan. Mitä olisivat puolueet vastanneet, jos edellisessä vaalikampanjassa niiltä olisi kysytty Heinolan sairaalan lakkauttamisesta? Mitä luulette, että ne olisivat vastanneet?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Gamma (nimimerkki)

Seuraan usein eduskunnan kyselytuntia ja täytyy myöntää, että keskustelu reumasairaalasta vei voiton kaikista, nimittäin naiviudessaan. Koko keskustelu ei ollut mitään muuta kun VAALITYÖTÄ.
Selvittäkään nyt faktat ensin, ennen paljastatte osaamattomuutenne, oppositio!

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Hallituksen esitystä seurattuani ja peruspalveluministeri Risikon vastaukset kuultuani olen tullut siihen johtopäätökseen että pahasti reumaa sairastavien vanhempien on syytä tuoda sairaat lapsensa eduskuntatalon eteen ja lopettaa heidän kärsimyksensä parhaaksi katsomallaan eutanasialla. Olisi mielestäni soveliasta että päätöksensä tekevä eduskunta sitten katsoisi koko rahansa edestä mitä tehty päätös tarkoittaa.

Hoito loppuu peruuttamattomasti eivätkä perusterveydenhoidon yksiköt tai yliopistosairaalat pysty eivätkä tule tarjoamaan näille pienille potilaille heidän tarvitsemaansa hoitoa. Tällöin tuskan ja kivun lievittäminen on vain ongelmien jatkamista joten näkemykseni mukaan pahasti reumaa sairastavien lasten vanhemmille ei jää muuta käytännössä toimivaa vaihtoehtoa kuin lastensa tuskallisen elämän päättäminen. Terveydenhoitoalallamme on sitäpaitsi viimepäivinä käyty laaja-alaista keskustelua hoidon lopettamisjärjestelyistä sekä eutanasiaan siirtymisestä.

Keskustajohtoisen hallituksen on siis hyvä aloittaa pienistä reumapotilaista koska heidän eutanasiaratkaisunsa avaa helpommin tien muiden potilasryhmien eutanasiasta saatavaan taloudelliseen eduntavoitteluun. Että voimme säästyneillä rahoilla ottaa maahan uusia ja terveempiä kansalaisia kolmansista maista.

Topi (nimimerkki)

Noilla kansanedustajilla tuota syöpää esiintyy aika paljon. Seuraavaksi voisi lopettaa syöpähoidot. Tulisi hyvät säästöt siinäkin...

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Naurettavaa populismia. Reumasairaalan ylläpitämiseen ei ollut mitään järkevää syytä, aika ajoi sen ohi.

Siviilitarkkailijalle huomauttaisin, että Suomessa priorisointi on kielletty muusta, kuin lääketieteellisestä syystä. Mitään potilasryhmää ei saa asettaa toisen edelle, kaikkia on kohdeltava tasa-arvoisesti.

Topi (nimimerkki)

#4 Ja se tarkoittaa sitä, että nuhapotilas on yhtä tärkeä kuin kivulias reumalapsi. Haloo.

Tulikivenkatku (nimimerkki)

Dr. Schmidt, sinulla ei vuorenvarmasti ole nivelreumaa. Minulla on ollut jo 20 vuotta ja Heinolan Reuma on ollut korvaamaton apu sen hoidossa.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]Naurettavaa populismia. Reumasairaalan ylläpitämiseen ei ollut mitään järkevää syytä, aika ajoi sen ohi.[/lainaus]

Niin...minulla ei ole sydäntä kertoa pienille reumaa sairastaville lapsille että kipusi ja tuskasi on teeskentelyä ja hallituksemme päätöksellä reuma on lopetettu.

[lainaus]Siviilitarkkailijalle huomauttaisin, että Suomessa priorisointi on kielletty muusta, kuin lääketieteellisestä syystä. Mitään potilasryhmää ei saa asettaa toisen edelle, kaikkia on kohdeltava tasa-arvoisesti.[/lainaus]

Mikä onkin johtanut siihen että terveysasemat mm helsingissä ovat muuttuneet a-klinikoiksi tai huumeita ruinaavien hullujen asiointipisteiksi. Oikeasti sairaiden ja kipua tuntevien joutuessa jonoihin ja yksityisen terveyhdenhoidon asiakkaiksi mikäli heillä on rahaa.

Riku (nimimerkki)

Terveystaloustiede on ikävää ja vaikeaa. Tietekin Reumasairaala oli hyvä, mutta todella kallis. Lähes Bjarnen kallis. Samalla rahalla voidaan tuottaa enemmän terveyttä toisella tavalla järjestettynä.

Calle (nimimerkki)

Ei löytynyt kahta miljoonaa reumasairaalalle, mutta löytyykö Kokoomukselta lahjoittaa 1500 miljoonaa Kreikan roskalainoihin, saksalais- ja ranskalaispankkien pelastamiseksi, jää nähtäväksi.

Tulikivenkatku (nimimerkki)

8: Millä tavalla sinä järjestät vastaavanlaisen keskitytetyn asiantuntemusken ja reumahoidon kuin mitä oli Heinolassa? Ja mistä tiedät, että se tulee halvemmaksi?

Suomi laittoi kehitysyhteistyöhön viime vuonna 923,6 miljoonaa euroa. Puhe rahanpuutteesta ja kalleudesta on täydellistä paskapuhetta.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Sirpa Asko-Seljavaara valehtelee suoraan omassa blogissaan ja tyypilliseen valehtelijatapaansa estää keskustelun ja kommentoinnin asiasta.

Reumasairaala on aivan poikkeuksellinen yksikkö. Sitä vastaavia yksiköitä ei ole eikä tule. Ei tule tutkimusta eikä vastaavaa tehoa. Reumasairaala ei millään mittarilla mitattuna ollut kallis. Se oli hyvää hoitoa, akateemisia tutkimuksia eteenpäin vievä YKSITYINEN sairaala joka ei näköjään mahdu kommunistista suunnitelmataloutta edistävät kokoomuspuolueen linjaan.

Topi (nimimerkki)

Seljavaara on pahin kehityksen jarru ja valehtelija kaikenlisäksi. Hän puhui ja puhuu potaskaa. Sen tietävät reumasairaat, pienten reumalasten lasten äidit ja moni muukin. Ei häntä kiitellä missään. Itse hän itseänsä kehuu. Täysin pilalle mennyt tapaus.

Gamma (nimimerkki)

Hyvä Seljavaara, äänestäisin häntä jos olisi vaalipiirissäni.

Maailma muuttuu, sen vuoksi tuberkuloosisairaalatkin on suljettu. Leprapotilaitakaan ei lähetetä enää Seilin saarelle.

Potilaita ei jätetä heitteille, vain tapa, jolla heidät hoidetaan, on eri.

Topi (nimimerkki)

#13 Siinä varmaan puhuu taas yksi, jolla ei reumaa tai vaikku korvissa.

Tulikivenkatku (nimimerkki)

Gamma: Olen tehnyt sinun nimelläsi woodoo-nuken ja pistänyt neulan sille jokaisen niveleen...

Dr. Scmidt (nimimerkki)

--Mikä onkin johtanut siihen että terveysasemat mm helsingissä ovat muuttuneet a-klinikoiksi tai huumeita ruinaavien hullujen asiointipisteiksi. Oikeasti sairaiden ja kipua tuntevien joutuessa jonoihin ja yksityisen terveyhdenhoidon asiakkaiksi mikäli heillä on rahaa.

Etiikan mukaan reumalapset, narkomaanit ja psyykkisesti sairaat ovat samalla viivalla.

Luuleeko siviilitarkkailija, että psyykkinen sairaus on yksilön oma valinta?
Skitsofreenikkoko ei ole oikeasti sairas?

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]Etiikan mukaan reumalapset, narkomaanit ja psyykkisesti sairaat ovat samalla viivalla.[/lainaus] Eikä vaan etiikan vaan myös käytännön elämän. Mistä on seurauksena se että terveyskeskuksiin on jouduttu palkkaamaan vartijoita eikä esimerkiksi perjantai- tai lauantai-iltoina ole lapsille suositeltavaa tulla mm helsingin terveysasemalle alkoholistien, narkomaanien ja heidän seuralaistensa johdosta koska samalle viivalle laitettuna lapsipotilaat jäävät isokokoisten ja täysin häikäilemättömien päihdeongelmaisten jalkoihin.

[lainaus]Luuleeko siviilitarkkailija, että psyykkinen sairaus on yksilön oma valinta?[/lainaus]

Vältän luulottelua ja pyrin ainakin etäisesti pysyttelemään käsiteltävässä aiheessa.

Topi (nimimerkki)

Näiden Skitsojen tilannetta olisi pitänyt parantaa eikä reumaihmisten tilannetta heikentää. Siinä se. Toisaalta yhdellä ihmisellä voi olla useampi sairaus näistäkin joku ja kyllä tällä meiningillä kaikki sairaudet pahenee.

Nihilisti (nimimerkki)

Minusta on sääli oikeasti sääli, että nämä potilaat kärsivät, mutta nyt sopii kysyä, että mistä niitä verorahoja maksetaan? Reumasairaala oli yksityinen yritys eikä valtiolla ole mitään asiaa suuntaan tai toiseen.

Ei kaikkea voi saada, joka on yksityisiä sairaaloita joissa laatu on huippua tai sitten julkista missä palvelu ja laatu on vähän niin ja näin, mutta ei valtio voi alkaa tukemaan näitä yrityksiä.

Tulikivenkatku (nimimerkki)

"Luuleeko siviilitarkkailija, että psyykkinen sairaus on yksilön oma valinta?
Skitsofreenikkoko ei ole oikeasti sairas? "

Onako sitten reuma yksilön oma valinta?

"Minusta on sääli oikeasti sääli, että nämä potilaat kärsivät, mutta nyt sopii kysyä, että mistä niitä verorahoja maksetaan? Reumasairaala oli yksityinen yritys eikä valtiolla ole mitään asiaa suuntaan tai toiseen."

No sieltä 900 miljonasta kehitysapueurosta. Reuma on yksi invalidisoivimpia sairauksia Suomessa ja sen syntymekanismia ei vieläkään tunneta täysin. Heinolassa taudin hodossa on kaikkein viimeisin tieto ja taito. Tälaista pitää nimenomaan valtion tukea.

Tomppa (nimimerkki)

Kukas yksityinen Reuman sairaalan omistaa?

Topi (nimimerkki)

Onnea sitten vaan hallitukselle, äänestitte juuri invalidien rääkkäämisestä ja tulevaisuudessa lisäätte invalidien määrää. Tästä se tie jatkuu, jos ei seuraavissa vaaleissa henkilöt ja puolueet muutu toidellisuudentajuisemmiksi ja inhimillisemmiksi. Katsotaan vuoden päästä.

Tomppa (nimimerkki)

Eikös KELA ole Reuman sairaalan pääomistaja ja loput jakautuvat kuntien ja kuntainliittojen kesken. Mitä yksityistä on tässä omistuksessa????

Seppo Hildén

Reumasairaala oli reumasairauden hoito- ja tutkimusyksikkönä Euroopan huippupaikka 60 vuotta.

Nyt eduskunnan hallinnoima Kela ja hallitus katsovat, että Reuman voi ajaa alas ja jakaa tehtävät kolmelle muulle sairaalalle (Tampere, Helsinki, Turku)

Samalla perusteella joku alansa huippukeskus, otetaan nyt vaikka Helsingin Yliopisto, voitaisiin lakkauttaa ja siirtää heidän opetuksensa Tampereen, Turun ja Oulun annettavaksi.

Tätähän tämä päätös tarkoitti. hallituksen mielestä Suomen ei kannata pitää mitään osaamisen huippukeskittymiä. Tasapäistetään vaan kaikki.

Ja sitten ihmetellään kun erikoisosaaminen valuu muihin maihin.

Mikael (nimimerkki)

Vakuutusyhtiöiden ja Kelan lääkärit ovat tehneet potilaille ihmeparannuksia ja ihmeparanemisen kokeneella ei näin ollen ole kuntoutustarvetta vakuutusyhtiöiden eikä kelan lääkäreiden mukaan enään eikä näin ollen hyväkuntoisia tarvitse Reumalle lähettää.
Reumalla ei ole potilaita ja ilman potilaita oleva sairaala alkoi tuottaa tappiota.
Olisi tälläisillä kaukoparantajilla myös käyttöä YK:ssa,ajatella mitkä säästöt tulisi maailmanlaajuisesti kun suomalaiset vakuutusyhtiöiden ja kelan lääkärit ihmeparantaisi puolen maailman ihmiset sieltä konttoreistaan käsin näkemättä edes potilasta.
Kaukoparantajista voisi jopa tulla Suomen seuraava Nokia,sillä meillä on täällä pohjolassa sellaisia vakuutusyhtiöitä ja keloja jotka koulivat lääkäristäkin ihka oikean kaukoparantajan joka tahkoaa miljoonien ettei jopa miljardien sööstöjä kyvyillaan.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Bjarne
Viittaan kollegalleni (emerita) Sirpa Asko-Seljavaaralle (ja hänen puoluetoverilleen, emeritus korvalääkärille, molemmat kok) laatimaani vastineeseen, joka löytyy A-S:n blogista.

Jari S (nimimerkki)

Empä äänestä niitä puolueita jotka ovat tuon sairaalan lopettamisen kannalla.

Dr. Scmidt (nimimerkki)

Nykyisillä lääkehoidoilla nivelreuma pysähtyy (lapsilla solumyrkyt, aikuisilla uudet immunologiset lääkkeet).

Miksi näiden lääkkeiden määräämiseen tarvittaisiin erillinen sairaala?

Topi (nimimerkki)

#28 Kaikille reumasairaille ei todellakaan löydy sopivia lääkkeitä kuitenkaan, vaikka niin yritetään väittää. Reumasairas tarvitsee paljon muutakin apua, hoitoa, seurantaa, oikeanlaista kuntoutusta, vaativia leikkauksia ym. kuin vain reseptin kouraan. Tämä lääkäri Liikkanen taitaa todella ymmärtää reumasairaan todellisuuden.

Tulikivenkatku (nimimerkki)

--Nykyisillä lääkehoidoilla nivelreuma pysähtyy (lapsilla solumyrkyt, aikuisilla uudet immunologiset lääkkeet).

Miksi näiden lääkkeiden määräämiseen tarvittaisiin erillinen sairaala?
--

Dr. Scmidt, olepas nyt hiljaa asiasta, josta et mitään todellakaan ymmärrä.

hyvä kysymys (nimimerkki)

Tunne useita reumapotilaita, nuoria ja vanhoja.
Kaikki sanovat samaa: Heinolan reuma on maailman paras reuman tutkimus-, hoito- ja kuntoutuspaikka.

Meillä oli varaa kahden miljoonan vuoksi lakkauttaa se. Päätös oli poliittinen, ei taloudellinen. Onhan meillö nyt kuulema vara pistää 550 miojoonaa euroa heti Kreikan konkurssipesän tueksi, miksi?

Toimituksen poiminnat