Bjarne Kallis

Venäjän propagandakone ei petä

Venäjän puheet ja toimet ihmetyttävät. Ainakin minä itse oletin että Venäjän sotatoimet Syyriassa tulevat kohdistumaan IS-terrorijärjestöön. Taistelukoneet suuntautuivat kuitenkin alueelle, missä IS:ia ei näkynyt. Pommituksen uhrit olivat pääasialliseti siviilihenkilöitä. Kuvat pommituksen tuhosta todistavat että näin todella tapahtui. Kuvista huolimatta Venäjän viranomainen julistaa tuollaiset väitteet propagandaksi.

Tämän päivän Hbl kertoo miten venäläinen media varoittaa Suomeen matkustava venäläisiä perheitä riskistä että he voivat siellä menettää lapsensa. Tämä koska venäläiset lapset ovat kovin kysyttyjä Suomessa, missä väestö vanhenee nopeasti. Väärin perustein venäläiset lapset otetaan huostaan. Ne sijoitetaan kasvatus perheisiin ja saavat Suomen kansalaisuuden tietää nettilehti Fapnews.ru kertoa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Höblä voisi tarkistella hiukan paremmin asioita. Tänään everstiluutnantti Pentti Förström sotataidonlaitokselta kertoi että lähtökohtaisesti VEnäjä pitää kaikkia organisaatiota jotka taistelevat Syyrian hallintoa vastaan terroristeinä, jakoa ei tehdä onko kohteetna isis/daesn, al-nusra tai "kapinalliset".

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

HBL kirjoitti vain lapsista ja artikkelissa viitattiin lähteisiin (Venäjän lapsiasiamies ja nettilehti)

Petteri Hiienkoski

Suhtautuisin varauksella myös niihin väitteisiin, joiden mukaan niillä kolmella alueella, joihin Venäjä teki ilmaiskun, ei olisi ollut Isisin taistelijoita. Mistä me sen tiedämme?

Kuka sellaista väittää, ettei ollut? Kuka sellaista väittää, että Venäjän ilmaiskujen uhreina olikin siviilejä eikä taistelijoita?

Väitteisiin liittyy epävarmuuksia, varmuudella on kuitenkin niitä, jotka sotatilanteessa levittävät dysinformaatiota. Totuushan on sodan ensimmäinen uhri.

Itse olen ainakin erittäin skeptinen kaikkiin väitteisiin, ellen itse voi lähteen luotettavuutta varmistaa. Suomessakin voivat ihmiset päämisisteristä alkaen kirkkain silmin puhua tv-lähetyksessä vaikka mitä mikä ei pidä paikkansa.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Disinformaatiota ja propagandaa levitetään ja sen johdosta pitää kaikkeen suhtautua varauksella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että pitäisi vaieta kaikesta muusta kuin siitä mistä ollaan täysin varmoja. Tästä ko tapauksesta löytyy verraten uskottavaa tietoa. Maailmalle on levitetty kuvia ja videoita pommituksista. Hyvä maineinen Die Welt-lehti on julkaissut asiasta mielestäni luotettavaa tietoa.

Toimituksen poiminnat