Bjarne Kallis

Keksittyjä väitteitä Suomen maineesta

Mihin tietoon tai tutkimukseen perustunevat oppositokansanedustajien väitteet siitä, että Suomen maine ulkomailla on huonontunut sen takia että Suomi äänesti tyhjää pakolaisten EU:n pakkojakoa koskevassa äänestyksessä. Uskovatko väitteen esittäjät edes itse tuohon? Tuottaako väite parempaa kannatusta sen esittäjille ja heidän puolueilleen?

Mieleeni tulee omalta eduskuntavuosiltani samanlaisia väitteitä. Istuntosalissa ja medioissa väitettiin ihan presidentin suulla miten Suomen maine ulkomailla kärsii siitä ettemme vielä ole tehneet päätöstä maamiinojen luopumisesta. Harva kyseenalaisti väitteen todenperäisyyttä. Puheet ja väitteet laimenivat vasta kun silloinen puolustusvoimien komentaja julkisuuteen sanoi , ettei hän ole koskaan mitään tuollaista kuullut tai edes huomannut. Samanlaisen vastauksen antoivat silloinen pääministeri Lipponen ja puolustusministeri Kääriäinen kun heiltä kysyttiin ovatko he huomanneet että maineemme olisi edellä mainitusta syystä kärsinyt.

Houkutus liioittella ja/tai vähättellä asioita on politiikassa suuri, mutta uskottavuutta tämä saattaa syödä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mainettamme itse romutamme. Yksi hiippari huppupäässään on päässyt kahdeksi vuorokaudeksi uutistemme taustakuvaksi. Tuota orpoa ei ole edes saatu kiinni.
Suuret uutiset vaikka taustalla (hupun sisällä) saattaa olla 12v asiaa ymmärtämätön varhaisteini.

Lauri Wirén

Miksi olisi pitänyt saada kiinni? Oliko lakanat ostettu väärästä kaupasta?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Wiren; Minä rasisti haluan tietää, kuka on noin törkeä rasisti, lieneekö ihan aikuinen.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #15

Mutta kun hän ei halua tulla julkisuuteen ja naamioituneenakin esiintyminen on aivan laillista, jos ei aio harrastaa vahingontekoa tai väkivaltaa.

Sari Haapala

"Yksi hiippari huppupäässään on päässyt kahdeksi vuorokaudeksi uutistemme taustakuvaksi. Tuota orpoa ei ole edes saatu kiinni."

Ehkä tämä huppupää olikin amerikkalainen klaanilainen ja lähtenyt metsästämään kantasuomalaisia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No sitä voi katsoa mitä Unkarin maineelle tapahtuu. Vain kiihkeät äärioikeistolaiset luovat nyt uusia kontakteja unkarilaisten kanssa tai suunnittelevat turistimatkoja sinne.

Lauri Wirén

Kävin monta kertaa Espanjassa Francon ollessa vielä hengissä olematta fasisti. Kävin Neuvostoliitossa olematta kommunisti. Monesti on tullut ajettua Ruotsin läpi - vaikka nykyään hyvin nopeasti ja pysähtymättä - olematta millään tavalla hmmm... svedupelle. Voisin hyvin lähteä Budapestin kylpylöihin ja olutbaareihin, koska henkilökohtainen kokemukseni maasta ei riipu siitä, kuka milloinkin torilla heiluttaa lippua.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Ja Sini, sinullahan on tietysti taas faktoja ja lähteitä jotka vahvistaa väitteesi!
Ihan niin kuten yleensäkin.

Lauri Wirén

Tämä on aina se viimeinen niitti, jolla yritetään tukkia muiden suut tässä maassa. Taitaa periytyä Kekkosen nyrkkihallinnon ajalta, jolloin suhteet ulkovaltoihin ja myös Suomen maine oli presidentin selän takana. Koska suhteet ulkovaltoihin - lue: Neuvostoliittoon - olivat ulkopolitiikan selkäranka, mitään säröä ei haluttu tähän kuvaan ja jokainen joutui miettimään kahdesti, mitä sanoi Suomesta, ulkovalloista, Suomen ulkopolitiikasta, puolustuspolitiikasta, talouspolitiikasta tai mistään, mikä olisi vähänkin voinut kiinnostaa Kremliä. Koska maan ulkoinen kuva ja maine kohosivat näin merkittävään asemaan suomalaisessa politiikassa, Kekkosen ympärille nousi kätyrien lauma, jotka Johtajan puolesta valvoivat kansaa ja sormi pystyssä ohjasivat niskuroijat oikealle tielle. Voi sitä, joka oli kovakorvainen ja kielloista huolimatta päästi suustaan sen, mitä mieli mietti!

Kun tämän muistaa, niin viimeaikojen "huoli" Suomen ulkoisesta kuvasta on ymmärrettävissä eräänlaiseksi poliittiseksi kansanperinteeksi; aivan ensimmäiseksi pitää aina olla kauhean huolissaan siitä, mitä joku on meistä mieltä. Todellisuudessahan tällaisia asioita tuskin noteerataan Tukholmaa kauempana ja sillähän ei ole mitään merkitystä. Toisaalta se voi olla aivan tarkoituksellista kansallisen alitajunnan sorkkimista. Häpeää on helppo herättää pelokkaissa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Mihin tietoon tai tutkimukseen perustunevat oppositokansanedustajien väitteet siitä, että Suomen maine ulkomailla on huonontunut sen takia että Suomi äänesti tyhjää pakolaisten EU:n pakkojakoa koskevassa äänestyksessä."

Tämä on tyypillistä suomalaista alemmuudentuntoa. Tuijotetaan vain sitä, mitä muut meistä ajattelevat, katsomatta omaa etua.

Kun tämä kanta perustui halituksen omaan ohjelmaan, asia on sillä selvä - viis siitä, mitä muut ajattelevat. Tämä on normaalia demokratiaa. Asioista voidaan ja saa olla eri mieltä.

Tosin EU:ssa näyttää vallitsevan sellainen vinoutunut "demokratia", että kaikkien pitäisi olla samaa mieltä kuin suuret valtiot ja enemmistöt.

Ei kuitenkaan ole viisasta lietsoa tätä vinoumaa tekemällä isoja juttuja siitä, miten maailmalla ihmetellään sitä, että olemme sitä mieltä, mitä me olemme.

Lauri Wirén

EU-komissiolla on jo nyt liittovaltion keskushallinnon eleet ja elkeet. Kaikkea tarkkaillaan ja kaikkeen puututaan. Komissio harrasti pelottelua kun skotlantilaiset äänestivät itsenäisyydestä. Komissio haluaa käynnistää valtavan kampanjan ennen Britannian EU-jäsenyysäänestystä. Komissio on pelotellut ja uhkaillut Katalonian aluehallintoa ja katalonialaisia ennen tämän päivän alueparlamenttivaaleja. Komissio ei todellakaan halua, että ihmiset kuvittelevat, että heillä olisi oikeus määrätä omasta kohtalostaan. Komissio haluaa kuuliaisia orj.. EU-kansalaisia, jotka kyselemättä kantavat veroeuronsa Brysselin alttareille ja onnesta mykkyrässä ottavat vastaan ne roposet, jotka komissio heille sitten armollisesti jakaa. Vaikka valtioilla, siis eri maiden kansalaisilla, pitäisi olla oikeus päättää itse sosiaalipolitiikasta, maahanmuutosta ja monesta muusta asiasta, komissio haluaa kävellä näiden oikeuksien yli aina tarpeen mukaan. Laki ei siis suojele EU-jäsenvaltioita tai niiden kansalaisia. Ei legitismiä.

Mitä tapahtui subsidiariteettiperiaatteelle?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun menee palveluun google.fi ja kirjoittaa hakusanaksi finland saa ehdotuksia toiseksi sanaksi. Kokeilkaa. Ei ole meille kaunis päivä.

Lauri Wirén

'Finland's no good': Disappointed migrants turn back
Yahoo News

Tämähän on loistava uutinen!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lauri Wirén, kysymys oli toisesta sanasta jota google ehdottaa kun olet kirjoittamassa hakusanaa.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #13

Googlen ehdotukset nyt eivät oikein käy mistään indeksistä tai mittarista, kun puhutaan maan "maineesta" ja googlen tietäen tuo hakuehdotus on ensi viikolla jotain aivan muuta. Jos ajat takaa sitä, herättääkö tuollainen minussa mitään häpeän tms. tunteita, niin vastaus on, että ei. Googlasin piruuttani, se kun on luonteeni, myös hakusanan "Sverige" ja kolmas hakuehdotus oli "Sverigedemokrater". Se on se, mikä tuolla sanalla hakeneita on kiinnostanut.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Kuule Sini, Google ehdottaa sellaista mitä odottaa SINUN hakuhistorioidesi perusteella etsivän. Kertoo siis enemmän SINUSTA.

Lauri Wirén

Kun googlettaa hakusanan "Ku Klux Klan", niin toinen ehdotus on Ku Klux Klan Finland. Kun klikkaa tuota, niin saa uutisen siitä, että Klaani vihasi myös suomalaisia. Pitäisikö meidän olla tästä huolissamme? Miksi meillä on niin huono maine klaanilaisten keskuudessa? Pitääkö valtion puuttua asiaan? Eduskuntakysely heti!

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #20

Yhdysvalloissa vihattiin suomalaisia osuuskuntatoiminnan, yhteisöllisyyden, ahkeruude, maksuttoman perhepäivähoidon, työväenliikkeen ja venäjän naapuruuden takia. Suomalaisia jopa vaadittiin vaihtamaan nimeä ja kielettiin kokoontumasta vankilatuomion uhalla. Aiheesta tuli n kuukausi sitten ylellä dokumentti "hurjat suomalaiset".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Mistä ajasta sinä puhut? Nämä kkk-klaanilaisten syyt olivat (iltalehden mukaan) väkivaltaisuus ja viina.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Kommentoimalla asioista joista tietää hyvin vähän tai ei juuri mitään voi myös kivasti kirkastuttaa omaa itse koettua poliittista sädekehää.

Lauri Wirén

On aina helppo yrittää saada muut häpeämään, kun ei muuta voi tai keksi. Tämän tietää jokainen äiti, opettaja, saarnaaja, alikersantti ja poliitikko.

Maailman vanhin kasvatustemppu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Haluatko meille lisää skandaaleja tyyppiä tämä kkk-skandaali?

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #14

Nauran paskaiset naurut kaikille, jotka yrittävät opettaa minua tai muita sormi pystyssä. Sellainen tyyli puree ala-asteen oppilaisiin ja myöhemmällä iällä päästään pehmenneisiin.

Aivan asiallisesti Suomessa ei ole mitään KKK-skandaalia, ei edes - tietääkseni - Klaanin alaosastoa. Lahdessa nähtiin nuori mies (?), jolla oli Lidlistä haettu halpa lakana päällään ja pahvitötterö päässään. Kaikki assosiaatiot syntyivät ihmisten mielissä, joten ehkä vika onkin siellä.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko Vastaus kommenttiin #14

Niin Google vastaa, kuin sinne huudetaan. Jos lähdet marjastajien kanssa metsään, voit yllättäen löytää marjoja.

Kirjoitit mielenkiintoisen kysymyksen muotoon asetetun lauseen. En vastaa vastaa lauseeseesi, kun en tulkitse sitä kysymyksessi, vaan lähinnä panetteluyritykseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko Vastaus kommenttiin #14

Tuntemattomasta tietoteknisetä häiriöstä johtuneen tupluksen poisto.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #14

#14 SL
Sss-skandaali perusporvari hallituksesta jota verrataan tiukasti kreikkaa kurittaneeseen troikkaan samanlaisten otteiden ja vaatimusten takia.

Lauri Wirén

Kun googlettaa "Suomi" saa ensimmäiseksi vaihtoehdoksi "Suomi24" ja toiseksi "Suomi24treffit". Aika viatonta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Minulla taas tuli "finlandia refugee" ja "finlandia sibelius"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Kysymys oli mitä sanoja google tarjoaa toiseksi sanaksi ja vastaus oli kkk.

Helena Makinen

Sini hyvä. Erittäin hieno esimerkki siitä pienestä ja kapeasta maailmankuvasta missä te oikeasti elätte.

Jos katsot google.fi sivuilta se osoittaa ainoastaan mitä heikolla itsetunnolla varustetut suomalaiset hakevat googlesta.
ku klux klan, kkk, weather girl, news

muu maailma taas antaa kakkossanaksi sanlle finland seuraavasti:

google.co.uk antaa
currency, time, weather, holidays

google.co.id antaa
education,kakkonen,embassy Jakarta,time

google.nl
time,currency,weather education

google.as
time,currency,weather education

google.de
grundeinkommen, eu, währung time

google.com.br
time, currency, weather, education

google.com.hk
weather,currecy, time, airline

etc,etc. maissa joiden kanssa Suomi käy kauppaa

entäs sitten nämä turvismaat

google.com.iq
map,immigration,weather, embassy

google.com.eg (somaleilla ei ole vielä omaa)
immigration, map, visa egypt, visa

etc.etc.

Maailma on paljon avarampi ja ketään muuta kuin kapekatseista suomalaissuvakkia ei oikeasti kiinnosta joku Lahden lakana ja tötteröhattu.

Jos asia on mennyt turviksien kännyköihin saakka, niin ei voi sanoa muuta kuin että vuoden nerokkain ja tehokkain mediatempaus. pahvitötterön ja lakanan hinnalla sai miljoonien edestä media-aikaa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Suomen on tultava toimeen monen kanssa, yksin Ruotsi ei riitä. On tämä nyt sellaista kysymysmerkkien aikaa Suomelle, mutta menee se maine muillakin. Saksan Volkkari vaikuttaa koko Saksan teollisuuteen, jopa suhteisiin toisten valtioiden kanssa. Ei se Suomen maine ole tärkeää muussa kuin luottotiedoissa ja toimivissa suhteissa ulkovaltoihin. Liekö sitten toisen valtion agentti se huppupäinen KKK herra kadulla, siitäkin voi arvailuja suorittaa. Trollit täällä ja agentit siellä jossain, tehden omaa propagandaa vieraan vallan hyväksi. Suomen yhtenäisyyttä koetellaan tarkoituksella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuille harjat käteen ja kavereitaan harjaamaan! Sitten siitä tulee hyvä puolue!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Jussi Halla-aho tuskin lausunnoillaan palauttaa Suomen maineen suvaitsevaiseksi kansaksi. Niin paljon tyhjää löpinää siellä täällä ja kaikkeen pitäisi vielä suhtautua vakavasti. Prioriteetti arvot puuttuvat melkein täysin, kun ennen vanhaan oli se Kekkosen johtama Suomi. Harva ymmärtää kuinka hyvää aikaa se oli, ennen kuin tämä aika tuli. Tekniikka kyllä pelaa kiitettävästi, mutta haavekuvat ovat kuolleet suhteellisen tylysti.

Rolle Törnroos

Ne jotka puhuvat Suomen väitetystä menetetystä maineesta, imagosta, ruokkivat vain suomalaisten muutenkin heikkoa kansallista itsetuntoa.

Lauri Wirén

Ne, jotka pelaavat tällaisilla kansallisilla imagoilla ja maan maineella sorkkivat aivan tietoisesti hyvin herkkiä nappuloita. Jokainen meistä on jollain tavalla kiinnostunut ulkoisesta kuvastaan ja se on sitten helppo projisoida suurempaan viitekehykseen. Kun hävitään sodassa tai jääkiekossa, se ottaa koville. Sitten kun joku sanoo, että halvan valkoisen lakanan käyttäminen asusteena vahingoittaa koko maan mainetta ja samalla jokaisen kansalaisen mainetta, herää epäily ja huoli. Onko todellakin niin, että enää ei voi mennä edes Tallinnaan ostamaan kaljalastia ilman, että minua epäillään Klaanin sympatisoijaksi ja rasistiksi!

Kun politiikka menee tällaiseksi pelleilyksi ja kansalaisten vedättämiseksi halvoilla tunnetason tempuilla, kannattaa muistaa, että sen joka uhriutuu ensin ei tarvitse tuntea häpeää mistään.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Oman itsetunnon, yksilön tai valtion, on noudatettava aina seuraavaa haastetta. Kun naapurisi sanoo, että "mitä minä silloin sanoin", on siihen oltava vastineena oman elämän "mutta kuuntelitko sinä mitä minä sanoin". Saa sitä kuuroille puhua ja sokeille näyttää, vielä pitäisi täyttää ainaisesti toisten toiveita. Ei vain aina riitä resurssit.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Maine on vaarassa tosiaan, pitää vain muistaa että suurin osa tämän pallon ihmisistä ei jaa näitä virallisina totuuksina pidettyjä "eurooppalaisia arvoja" esim. tämän pakolaiskysymyksen osalta.

Alla 10 väestörikkainta maata(n. puolet maailman ihmisistä), käykääpä kyselemässä mitä mieltä ollaan?
China
India
United States
Indonesia
Brazil
Pakistan
Nigeria
Bangladesh
Russia
Japan

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Suomen yksi maine pakolaisten lähtömaissa on että täällä olisi paljon vapaita työpaikkoja ja työvoimapula. Suomesta poistuvien kommentti on "Köyhää, tylyä ja ei töitä". Ruotsalaiset vielä motkottaa pakolaisten liiantiukasta valvonnasta, seulannasta ja kontrollista.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Tää Suomen maine on kanssa ainoastaan suomalaisten itsetunnon heikkoutta, mitähän ne meistä ajattelee asenteella. Helenä Petäistön kommenttejä Brysselistä ei enää edes kestä kuunnella.

Lauri Wirén

Ensimmäiset uhriutujat tässä häpeäkampanjassa ovat tietenkin turvapaikanhakijat. Vaikka heistä 60-90% on täysin asiattomia hakijoita, heitä käsitellään mediassa uhreina. Toinen uhriutuja on, yllätys yllätys, media. Journalistiliitto julkaisi tänään nillityksen, että uhkailu ja vihapuhe MEDIAA vastaan on lisääntynyt. Huomaatteko kuvion? Turvapaikanhakijat ovat viattomia enkeleitä, joita vainotaan ja samoin heidän valppaat suojelijansa tiedotusvälineissä. Useimmat muut, etenkin aivan tavalliset suomalaiset, ovatkin sitten pohjattoman pahoja, julmia vainoajia.

Tällaista mustavalkoista käsikirjoitusta on niin monta kertaa käytetty huonommissa Hollywood-elokuvissa, että jokainen tunnistaa kuvion.

Herätys! Teitä vedätetään.

Toimituksen poiminnat