Bjarne Kallis

Liiallinen velkaantuminen kostautuu

Ruotsin kansantaloudella menee suhteellisen hyvin. Talous kasvaa tänä vuonna ja ensi vuonna vielä enemmän. Myös työttömyys laskee. Tästä huolimatta vasta luovutettu budjettiesitys vuodelle 2016 kiristää kotitalouksien ostovoimaa. Sikäläinen valtiovarainministeriö on laskenut että peräti 80% kotitalouksista tulee kärsimään ostovoiman heikkenemisestä. Näin siis maassa jossa menee suhteellisen hyvin. 
Tätä poliittista linjaa voidaan tietenkin perustella sillä, että hyvinä aikoina kiristetään ja huonoina aikoina löysätään. Näin voidaan tehdä maassa, jossa julkisen sektorin velkaantuminen on pidetty kurissa. Meillä se ei onnistu koska olemme pahassa velkakierteessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

" Suomi velkaantuu noin miljoona euroa tunnissa kellon ympäri, arjet ja pyhät.." on silmiä avaava ilmaisu , jota myös pääministerimme käytti TV-puheessaan.

Olen itse sitä käyttänyt jo vuosia, kun olen yrittänyt saada ´maallikonkin´ ymmärtämään tilanteemme vakavuuden ; heille ei avaudu sadat miljardit jne.. mutta tuo tuntivelka-juttu saa yleensä ihmisen havahtumaan.

Muistanko oikein, ette Te käytitte ilmaisua vuosia sitten eduskunnassa puhuessanne? Silloin sen ensi kerran kuulin.

Inhimillistä uteliaisuuttani , onko se Teidän oma oivallus vai laina?

Toimituksen poiminnat