Bjarne Kallis

Ruotsalaiset kannattavat Suomea

Ruotsissa tehtiin minigallup siitä, mitä maata ruotsalaiset kannattavat nyt, kun Ruotsi putosi jääkiekon loppupeleistä Vancouverin olympialaisissa. Gallupin tulos ei yllättänyt minua. Olen ollut vuosien saatossa eri yhteyksissä aika paljon tekemisissä muiden pohjoismaalaisten kanssa. Miltei poikkeuksetta heidän suosikkinsa on heidän oman maansa jälkeen ollut jokin muu Pohjolan maa. Minigallup vahvisti tätä käsitystäni. Ruotsalaisten vastaus yllä mainittuun kysymykseen kuului: Totta kai kannatamme Suomea, kulta kuuluu Pohjolaan. Niin kuuluu, mutta eilinen ottelu romutti ne haaveet.

Joitakin vuosia sitten tehtiin samanlainen gallupkysely Tanskassa sen jälkeen, kun tanskalaiset eivät olleet onnistuneet pääsemään jatkoon jalkapallon EM-kisoissa. Suuri enemmistö tanskalaisista sanoi olevansa pohjoismaiden kannattajia, ja kannattavansa siksi Ruotsia. Sama asenne vahvistuu myös Suomessa. Sydän lyö lujaa Suomelle, mutta heti takana tulevat muut pohjoismaat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Mikä on Bjarne Sinunkin blogikirjoittelusi tarkoitus? Koskaan et
alistu vastaamaan. Aikoinaan kyselin Sinultakin vastaustasi 911-
tapahtumien epäselvyyksistä mutta et vastannut. Voit tehdä
sen vieläkin: vilhojuntunen@gmail.com.
tv. Ville

Tuima (nimimerkki)

Suomi kannatti Ruotsia!! Aatteleppa ite omalle kohalles. Ja uutisarvo oli taas täys nolla, läpi paistaa kaikki se skeida mistä halutaan päästä eroon, ei millään pahalla suomenruottalaiset vai ruottalaiset vai suomalaiset vai etuoikeutetut syntymästään vai ketä te olette

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Minä olen aina kannattanut kaksikielisyyttä täälläkin
Kainuussa.
tv Ville

Tuima (nimimerkki)

Itse myös monesti kekkereillä mainitsen, että olen SUOMENRUOTSALAINEN ja kaikki huokaa ja kysyy, että onko tämä nyt se mistä ollaan paljon puhuttu näissä kissaristiäisissä, on se hieno ihminen. Siinä on niinkuin osa Suomee ja osa Ruotsii, hitsi kun ei oikein tiedä osaako päättää, noh jokainen päättää sen mielummin mielessään olen Ruotsisuomalainen, mutta perkele kun sekään ei toimi, aina Ruotsissa käydessä tunnen itseni ihan suomalaiseksi.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KOMMUNISMI, KOKO KANSAN PÄÄMÄÄRÄ, KETÄÄN EI JÄTETÄ

"Totta kai kannatamme Suomea, kulta kuuluu Pohjolaan."

Hurreillehan se menisi tätäkin kautta.
Ovat jo 850 vuotta miehittäneet tätä maata.
Vai menisikö suoraan kagaalille, onhan Stubbin isä jääkiekkovalmentaja.

Missä ne vastaukset kysymyksiini niistä lääkeasioista viipyvät.
Ettekö yhtään siellä puolueessa piittaa vanhusten ja sairaiden asioista?
Ei vastannut Kallis ja ei vastannut puoluejohtaja Räsänen.
Ylimielisyyttä äänestäjiä kohtaan, jotka valtaosin ovat teidän puolueenne kohdalla vanhuksia.

Kirjainyhdistelmää KD kannattaakin kansalaisten vaaleissa varoa.
Ei se edusta kristillisyyttä ja ei se edusta demokratiaa, vaan jotakin aivan muuta.
Se asia on tullut jälleen kerran todistetuksi.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kuka kannattaa ja kuka ei. Itse kannatin slovakiaa ruotsia vastaan pelatussa välierässä.

En tunne mitään pohjoismaalaisuutta tässä suhteessa.

Mr. Fockr (nimimerkki)

Pohjoismainen yhteistyö on homorinki jossa Suomi on aina polvillaan.

Ruotsalaiset ovat kupanneet Suomen liiketoiminnot ja Suomen internetiä ja viestiliikennettä valvotaan ja tallennetaan Ruotsissa.

Me suomalaiset maksamme pankkipalveluissamme esim. Nordean johtajien jättimäisiä eläkesopimuksia.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Bjarne on siirtynyt rahapolitiikan kommentoimisesta hieman keveämpiin aiheisiin. Muisteleen, että SKL aikoinaan piti kalsonkeja kampanjamateriaalinaan. Onkohan tulossa jotain rohkeampaa huhtikuuksi 2011?

http://carnalnation.com/content/48651/4/mens-fall-...

Kraft durch Freude, sanoivat entiset sosialidemokraatit.

Mr. Fockr (nimimerkki)

#8.

Kohta kristilliset jakavat tamponeja. "Haluan olla äänestäjän sisällä" - kampanjaa jo viritellään.
"Siinä huulilla"-kampanjaan on tulossa siivekkäät mallit.

Tommi Salenius

Pohjoismaalaisuutta meikäläiseltä ei löydy kieli- tai urheiluasioista. Zorge.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Suomen kuuluisin kuuriisin syönti perheille.
tv. nappi

Gagarin (nimimerkki)

Ruotsalaisilla on tietynlainen ylemmyyskompleksinen isoveliasenne Suomea kohtaan. "Finlands sak är vår" ei ole klishee vieläkään. Suomen nykypäivän todellisuutta tunnetaan ruotsalaisten rivikansalaisten keskuudessa aika huonosti. Esimerkiksi edellisen laman aikana 90-luvun alussa, kun ruotsalaiset lehdet kertoivat valokuvien kanssa Helsingin leipäjonoista Ruotsista alettiin lähettää yksityisten kansalaisten toimesta elintarvikkeita Suomeen hätäavuksi. Tietyssä mielessä ruotsalaiset edelleen mieltävät Suomen omaksi Österlandikseen, josta pitää tarpeen vaatiessa huolehtia, vaikka se onkin itsenäistynyt ja yrittää sinnitellä omillaan. Kun Ranska 80-luvun terrorismiaallon yhteydessä teki päätöksen viisumipakosta EEC:n ulkopuolisille maille ja kun se sitten ehdotti Ruotsille, että sen kohdalla voitaisiin tehdä poikkeus, koska se kuuluu Euroopan Neuvostoon, niin Ruotsi ilmoitti ykskantaan, että se suostuu poikkeukseen ainoastaan, jos Suomikin saa vastaavan erikoiskohtelun. No, Ranskan typerä viisumipakko keskellä Eurooppaa sai lyhyen lopun joka tapauksessa.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Tästä tunnettu pakkoruotsin kannattaja B.Kallis saa uuden syyn puolustaa pakkoruotsia ja vastustaa valinnan vapautta suomenkielisten kouluissa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kallishan luopui politiikasta Kreikan rahapolitiikan kohdalla ja vaihtoi kanavaa urheiluun. En usko, että Kallis enää koskaan käsittelee poliittisia aiheita Uudessa Suomessa, koska ne ovat niin vaikeita. Aina kun poliitikko ottaa kantaa, kannattajajoukko puolittuu.

Frank (nimimerkki)

Ilman pakkoruotsia niin minä kuin useimmat muutkin suomalaiset hurraisivat Ruotsin puolesta vastaavassa tilanteessa. Onko pakkoruotsi todellakin tuon vastenmielisyyden arvoista, Bjarne?

Toimituksen poiminnat