Bjarne Kallis

Kultamitalisteja nöyryytetään

Kultamitalisti Charlotte Kalla kertoi medialle, että dopingtesti, jonka hän joutui käymään läpi kisan jälkeen, oli nöyryyttävä. Hän oli suorastaan pyöristynyt siitä, että hänet pakotettiin riisuutumaan kokonaan. Tämän tarkoituksena oli varmistua siitä, että hänellä ei ollut minkäänlaista virtsapussia kiinnitettynä ruumiiseensa. Sellaista tiedetään aikaisemmin tapahtuneen. 

Saksalainen naisten ampumahiihdon kaksinkertainen kultamitalisti Magdalena Neuner kritisoi vielä kovemmin sanankääntein dopingtestejä suorittavia toimihenkilöitä. Sinitakit, kuten hän heitä kutsuu, eivät osoita mitään kunnioitusta. Heti sen jälkeen, kun hän oli ylittänyt maalilinjan, hyökkäsivät sinitakit, ja tarttuivat hänen käsivarteensa. Viiden kovaäänisen sinitakin seuraamana ohjattiin hänet nopeasti pois, vähän kuin lammasta olisi viety teuraspenkille. Tunnetta olympiakullan voittamisesta ei ollut. Tuossa tilanteessa testattavaa ei kohdella ihmisenä, ja on hankala kuvitella stressaavampaa dopingtestiä, sanoo Neuner. 

Väkisinkin nousee mieleen kysymys: Miksi pitää toimia niin epäkunnioittavasti? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän kunniatohtori kuva
Arto Heikinaro

Koko doping filosofia tulisi lopettaa. Jos joku käyttää "dopingia" niin siitä vaan.

Huippu urheilu on huippu-urheilua. Käyttäköön kukin mitä dopinkia haluaa. Mitä sitä testaamaan. Vai pitäisikö sitten yhdenmukaisuuden nimessä kieltää myös korkean paikan leirit ja erikoisvalmentajat. Jos doping kielletään, niin samoin tulisi kieltää kaikki valmennus ja treenausmenetelmät jotka vaativat rahaa, ihan tasapuolisuuden vuoksi siis.

Siis koko doping filosofia ja doping testit on kertakaikkiaan lopetattava.

Tuima (nimimerkki)

Kallan alastontesti olikin uutisankka - syypäänä valmentaja

Tuore hiihdon ruotsalainen olympiavoittaja Charlotte Kalla on kumonnut jyrkästi ruotsalaislehden huhut, joiden mukaan hän olisi joutunut riisuutumaan alasti olympialaisten dopingtestissä.

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/t/hiihtolajit/19...

M-T Heikka

Charlotte Kallasta on ollut paljon uutisentynkää "meän lehissä", hänet omitaan suomalaiseksi täräntöläisenä. Hänellä on lisäksi toinen mummo Kolarista ja toinen Kiuruvedeltä...eli matemaattismaantieteellisestikin hän on puolet suomalainen.

Todella järkyttävää, että on pitänyt riisuutua "alasti" kuin jokin huumerikoksesta epäilty. He ovat kuin eläimiä EU-koneistossa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Urheilijoiden itsensä tekemästä vilungista ja testihuijauskikkailusta tämä kaikki johtuu. Jos aikoo mahdollisen huijarin kiinni saada ei häntä parane päästää silmistään hetkeksikään.

Toisaalta olen kuullut juttuja että jotkut tavalliset USA:han matkustavat ihmiset joutuvat samantapaiseen maahantulotarkastukseen. Sitäkin voi hyvällä syyllä paheksua.

Silurus (nimimerkki)

Dopingin käyttö urheilussa on täsmälleen yhtä arveluttavaa, kuin se, että joillakuilla urheilijoilla on geneettisiä tai fysiologisia etuja toisiin nähden, toisilla on enemmän *aikaa* ja *rahaa* harjoitella ja toisilla on varaa parempiin valmentajiin ja välineisiin ja toisilla on parempi kognitiivinen kyky saada vähäisemmällä määrällä harjoittelua parempia tuloksia.

Tikkana (nimimerkki)

Kallan alastontesti olikin uutisankka, Kallan alastontesti olikin uutisankka, Kallan alastontesti olikin uutisankka, Kallan alastontesti olikin uutisankka.

Meneekö jakeluun.

Kallan alastontesti olikin uutisankka

Minni (nimimerkki)

Kunpa meillä suomalaisillakin olisi urheilijoita nöyryytettäväksi asti. En usko, että haittaisi, kunhan vain aihetta olisi eli kultamitali kaulassa.

vieras (nimimerkki)

Olisikohan "nöyryyttävän" käytännön takana se että urheilijat ovat huijanneet doping-testeissäkin?
Ja kenenkään ei toki ole pakko huippu-urheilla, mutta jos miljoonat ja maine kiinnostavat niin kannattaa huomioida tämäkin epämukavuus ammatinvalinnassaan.

Pieniä on murheet...

Bjarne Kallis (nimimerkki)

Ei se Kallaa koskeva juttu ollut ihan perätön. Kalla sanoi myöhemmin että tuli ehkä sanottua vähän liikaa. Tähän vaikutti ilmeisesti se, että testaus tehtiin pari päivää ennen kilpailua ja kuten tässä talossa sanotaan "pyytämättä ja yllättäen"
Testaus sujui täysin normaalien käytäntöjen mukaisesti. Paita nostettiin rintojen yläpuolelle ja housut laskettiin nilkkoihin.

Tuima (nimimerkki)

"Testaus sujui täysin normaalien käytäntöjen mukaisesti. Paita nostettiin rintojen yläpuolelle ja housut laskettiin nilkkoihin."

Ja testin tekijänä joku nainen, eiköhän tuokin ole ammatinvalinta kysymys. Valitettavasti näissäkin lajeissa aivan kuten lentokentillä ollaan jouduttu viemään nämä asiat äärimilleen koska jotkut eivät halua pelata rehtiä peliä. Jos joka viikko saamme lukea, että joku jää kiinni jostain dopingista niin en kyllä ihmettele miksi nämä testit ovat mitä ovat.

Silurus (nimimerkki)

#8: Dopingvalvonta on täysin irrationaalista. Sen etiikka perustuu myytteihin ja uskomuksiin.

Ensiksi se erehtyy kilpailemisen syistä ja motiiveista. Urheilu on draamaa, jonka viehätys perustuu ennen kaikkea ihmisen suorituskyvyn ja saavutusten visualisointiin lyhyessä ajassa. Urheilun pohjimmaiset *arvot* ovat siis etevyys, suunnitelmallisuus, järki, saavuttaminen, oikeudenmukaisuus.

Dopingkielto/valvonta on mielivaltainen teesi, jonka perusarvo on ominaisuuksien tai lähtökohtien tasa-arvo. Täydellisimmilleen vietynä se merkitsisi kilpailua, jossa annettaisiin tasoituksia toisille urheilijoille, ts. palkittaisiin heikkoutta. Kyse ei enää urheilussa olisi saavuttamisesta ja etevyydestä. Parhaitten kilpailijoiden suorituskykyä tulisi rajoittaa, koska on mahdotonta lisätä heikompien kilpailijoitten kykyä.

Lisäksi dopingkiellon taustalla on myyttejä sielullisesta tai ruumiillisesta "puhtaudesta", joka on korruptoitavissa joillain tietyillä kemikaaleilla, mutta vain niillä. Miksi?

Gagarin (nimimerkki)

"Hän oli suorastaan pyöristynyt siitä.."

Siis "pyöristynyt"???? Vatsanseudulta vai reisistä???

Van Helsing (nimimerkki)

Terveysfasistit ovat aina oikeassa. Jos et elä niinkuin me sanotaan sinun käy huonosti!

repe (nimimerkki)

Oikeasti testaajien tulisi katsoa myös vaginan sisään, onko siellä virtsapussia. Juuri siksi on syytä tehdä testit heti. Samoin katsoa perään juhlivaa urheilijaa. 70-luvulla kuulemma vaihdettiin virtsat ennen testiä.

Hiihtäjä (nimimerkki)

Tämä on kyllä hirvittävän suuri epäkohta, johon toivoisin kaikkien maamme kansanedustajien kiinnittävän kaiken tarmonsa kunnes asia on kertakaikkiaan selvitetty. Hienoa nähdä, että tämä todella vaivaa.

Tapsa (nimimerkki)

Kalliksen mielestä ongelma on "kunnioituksen puute" urheilijoita kohtaan. Jonkun muun mielestä ongelma on se, että kilpaurheilussa todellinen kilpailu käydään doping-testaajien ja testien kiertäjien välillä.

Lopulta kyse on viihteestä. Sen jännittäminen, kuka jää kiinni ja kuka ei, on aika huonoa viihdettä. Ei sen puoleen, että perinteiset nationalistisella paatoksella ja uholla täytetyt urheilunäytökset olisivat sellaista viihdettä, jota mitenkään kaipaisi takaisin. Dopingista puhuminen on tuonut urheilun todelliset kasvot esiin tämän paatoksellisen roskan alta.

Edustakoon urheilijat sponsoreitaan, tuupatkoon itseensä kaiken mahdollisen dopingin ja tehkööt yli-inhimillisiä suorituksiaan, ilman "epäkunnioittavaa" dopingvalvontaa. Tämän asian kääntöpuolena saamme kuolevia ja vammautuneita urheilijoita kasapäin (esim. steroidien käytöstä aiheutuvat amputaatiot), ja ilmiö valuu luonnollisesti huipulta alas, eli kun olympialaisissa doupataan, niin tehdään sm-kisoissa ja lopulta piirimestaruuskilpailuissakin.

Se, mitä tässä voitaisiin tehdä on se, että kaikki yhteiskunnan tuki (myös Ylen televisiointien muodossa) vedetään tältä viihdemuodolta pois. Sponsoreiden tulosten kasvattamiseksi nämä urheilevat, maksakoot sponsorit myös kulut.

Samalla voidaan tehdä selvä jako urheilun (eli vaarallisen viihteen) ja kuntoilun (kaikin puolin kannatettavan harrastuksen) välille.

Gamma (nimimerkki)

Terveydellä ja huippu-urheilulla ei ole mitään tekemistä keskenään!

Olavi (nimimerkki)

Suomalaisten on turha kritisoida testejä kun Lahden käryt eivät ole vieläkään täysin selvitetty.
Hämärää urheilussa on edelleen ja se aiheuttaa myös testaukset.
Ne on sitten hyväksyttävä ja syyllinen on urheilutoiminta itse.
DDR, NL ja USA olivat suurimmat masinoijat joita muut seurasivat ja edelleenkin kärytään. Viimeisimmät käryt eivät vielä ole julkisia.

Tämän asian kanssa on elettävä kun syy on itse urheilussa ja urheilijoissa.

Silurus (nimimerkki)

#16: Suuria rahoja pyörii nytkin lajeissa, joissa dopingin käytön hyödyt ovat enintään kiistanalaiset: golf, autourheilu. Varmaan muitakin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Monet näyttelijät ja mallit pitävät riisuuntumista kunnia-asiana ja osana ammattiaan. Miksi huippu-urheilua ei voisi pitää jo lähtökohtaisesti huumekulttuurina ja prostituutiona, jossa ollaan tavaramerkkien mannekiineina tavaramarkkinoilla?

Moni pitää mannekiiniutta neitsyytenä ja huippu-urheilua terveenä elämäntapana. Jos tunneperäinen suhtautuminen eli asenne päivitettäisiin vastaamaan 2000-luvun postmoderneja vaatimuksia, ei tarvitsisi hämmästellä tai kauhistella.

Vieläköhän Bjarnen kalsareita myydään vaalikampanjan aikana...?

positive thinking (nimimerkki)

Ollaan nyt sentään onnellisia että suomalaiset hiihtelijät eivät ole joutuneet moista kokemaan, eikä semmosesta pyöristymään.

Tuima (nimimerkki)

#20

Mancuso vilautti toisen mitalinsa jälkeisessä ORF-kanavan tv-haastattelussa oman Kiss My Tiara -merkkinsä pikkuhousuja vetämällä päällihousujaan tarkoituksella hieman alaspäin. Tämän seurauksena Mancuson pikkarimalliston nettikaupan kävijämäärät kasvoivat niin suuriksi, ettei serverikapasiteetti enää riittänyt.

Kansalainen (nimimerkki)

Jos on puhdas, miksi mölytä?

Turhaa populismia.
Jos urheilija on puhdas ei hänen tarvitse mölytä.
Pissapussi on vanha konsti.
Peräsuoli ja naisella vagina on parempi säilytyspaikka.

Tapio (nimimerkki)

Täällä Viivi esittelee "case Julia Mancuso" tarkemmin:

http://viiviavellan.com/blogi/?tag=kiss-my-tiara

Mikko (nimimerkki)

Miten Kallis itse varmistaa doping-näytteen jos urheilija ei riisuudu kokonaan?

Taisi Kallis kommentoida asiaa jota ei tunne

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#25 Kallis kommentoi poliitikkona ja kaikkiin asioihin perehtyneenä kauppaopiston rehtorina tietenkin.

Minusta keskustelu kannattaisi kääntää siihen, miten Jari "Sisäinen sankari" Sarasvuo on saanut Virpi Kuitusen "hehkumaan" nyt nyt Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon hehku on jo vähitellen jäähtymässä.

http://mtv3.mobi/uutiset/viihde/muut/2010/02/10646...

Oikeastaan urheilussa on tärkeää kaikki muu kuin rehellinen urheilu sijoilla 10-40.

Peter (nimimerkki)

Muutkin voivat dooppailla kuin urheilijat. Ajatellaan vaikka niitä kauheita kehonrakentajia. Siksi ehdotan, että perustettaisiin erityisiä partioita, jotka summittaisesti testaavat kadullakulkijoita, ainakin isommissa kaupungeissa. Varsinkin kaikki kehonrakentajat testiin. Mutta jokuhan voi olla niin ovela että naamioituu joten kaikkia pitää testata. Eikä esim urheilijoista aina näy päälle onko hän urheilija. Poliisivaltuudet partioille. Testin pitää tietysti olla perusteellinen ja koskea kaikkia ruumiinosia. Kieltämättä vaikea järjestää kadulla, mutta uskon kansalaisten kykyyn ymmärtää tilanne. Heidän parastaan tässä ajetaan. Häveliäisimmit voisivat käyttää pyyhettä suojana.

Voitaisiin myös asentaa erityisiä automaattisia sensoreita kadunkulmiin; ne haistelisivat ohikulkijoiden hengitysilmaa ja ajatelkaas mitä kauheuksia saattaisi löytyä. Samalla myös alkoholistit, tupakoitsijat ja huumeveikot verkkoon! Sensoreilta olisi suora yhteys/automaattinen hälytys lähimmälle viranomaisten asemalle. Myös viemariverkostojen tutkimus antaisi vihjeitä siitä missä tarkastuksia kipeimmin tarvitaan. Kun ajatellaan faktoja kuten että esim Italian parlamenttirakennuksesta löytyi tutkimuksessa jälkiä kaikenlaisista kielletyistä aineista, niin on selvää ettei näissä asioissa voi olla liian varovainen.

Ellei tämä jostain syystä riitä niin ainoaksi keinoksi jäänee datasirun asennus leikkauksella kaikkien kansalaisten niskaan. Se lähettäsi radiosignaalilla tietoja veriarvoista ja sitäpaitsi olinpaikasta mikä auttaisi rajaamaan tutkimusalueita. Erikoisiskuryhmiä (Sonderkommando) peliin hätätilassa - minkä syntyminen lienee todennäköistä, sillä lainrikkojien kavaluus on pohjaton.

Haluaisin kumota huhut siitä että osa ylläkuvatuista menetelmistä jo olisi käytössä. Ja jos vaikka olisi jossain niin tehty, niin se ei juuri lohduta. Tarvitaan kattavia siilauksia. Tulevaisuus on valoisa kunhan kaikki tekniikka saadaan paikalleen. Eikä homma tietenkään tähän lopu, ajatelkaas, että on jo kehitetty systeemi, jossa kaikkialle kaupungin jalkakäytävien alle asennetaan sensoreita, jotka kertovat väkijoukon liikkumisesta. Jos useampi kerääntyy, se huomataan heti -

Hallitusti (nimimerkki)

Bjarne Kallis soittaa suutaan niin TV:ssä, kuin isossa salissa. Vaikka olemme
halunneet ja toimineet parhain päin, hän usein häiritsee. Testit onnistuvat.
Sanomme aina kaikille tästä henkilöstä. Puolustusta jarruttaa. Kallis ystävä!

Häpee vähän!

Dinero Quiro. (nimimerkki)

Oliko tuo viimeinen lauseesi oikea kysymys, vai pelkkä toteamus? Bjarne, mitä itse pitäisit, jos seuraavalla kerralla lentokentällä sinut kiikutettaisiin totaaliseen ruumiintarkistukseen ja "reikien" ratsaamisen lisäksi joutuisit vielä pöntölle, vaikka röntgenkin väittäisi vatsasi olevan "vierasesineistä" vapaa?? Pikatesti, virtsakoe, verikoe, näyte kuiduista, DNA(laiton, mutta pakollinen), sormenjäljet, rikosrekisteri ja lukemattomat syyttelevät kysymykset päälle. Sen jälkeen pari tuntia odotusta (olo kuin syyllisellä) ja epävarmuutta (?) ja sit: "Voitte lähteä, osastomme kiittää". Bjarne, mitäs pitäisit ?? Ja vaikkapa viiden vuoden ajan ja joka kerta? Kiusaako ne vaan? Voisikohan se olla huonoa tuuria, tai poliisien kuuluisaa harjaantunutta silmää? Vai voisiko olla kyseessä nk.ajojahti? Miksi? Älä sinä meiltä kysele. Pitäisi tietää. Ja tiedätkin !

Antti-Johannes (nimimerkki)

Jotain hyvääkin.

Jotain hyvää suomalaisten huonosta menestyksestä Vancouverissa sentään on. Ja se on se, että jos me sen varjolla vihdoinkin päästäsiin eroon näistä - joka puolen tunnin välein seuraavista urheiluruuduista televisiossa. Näihin typeriin ja kalliisiin höpötyksiin kun ei ole syyllinen vain Yle. Lähes joka kanavalla nämä samat typerät urheilijoiden jorinat ja sarjataulukoiden läträämiset seuraavat kuin helvetin kiroukset.

Voiko maailmassa olla mitään typerämpää, kuin urheiluruutu?

Tuima (nimimerkki)

"Voiko maailmassa olla mitään typerämpää, kuin urheiluruutu?"

Big brother, x-factor, salkkarit, kauniit ja rohkeat, unelmien poikamies, maajussille morsian jne.

Antti-Johannes (nimimerkki)

No, onhan täällä toinenkin erikoisen typerä juttu, ja se on vihreä puolue. Tässä katselen juuri tv:stä Anni Sinnemäen puheita.

Sinnemäen mielipiteistä eroten, olen itse sitä mieltä, että työllisyyttä ei tueta tuhoamalla energiantuotanto Suomessa. Hän ei nyt tästä puhunut, mutta höpötti samaa turkistuotannosta. Mitä järkeä on lopettaa turkistuotanto Suomessa (jossa on korkeat eettiset turkistuotannon kriteerit) ja antaa sen jatkua maissa, joissa asiat ei näin ole. Kaikki minkit tulisi kasvattaa Suomessa. Näin koko ala olisi paremmin organisoitu.

Onhan se erikoista, kun Suomi ostaa yhden ydinvoimalan verran sähköä Venäjältä. Mutta vihreä porukka ilmoittaa, ettei Suomesta saa viedä ydinvoimalla tuotettua sähköä ulkomaille. Mikä logiikka tässä on?

Vihreiden lapsellinen moralismi ja typeryys on niin omituista, että täytyyhän siinä liikkessä olla niitäkin, jotka näkevät Anni Sinnemäen ja muiden vihreiden naisten idiotimin läpi. Vai onko näin?

Antti-Johannes (nimimerkki)

#32
Samaa mieltä. Näitä ohjelmia en ole koskaan katsonut, mutta niiden tekemiseen ei kerätä mediamaksuja tai tv-lupamaksuja. Joten, jos joku nyt todellakin näitä roskaohjelmia haluaa katsoa, niin katsokoot - ei se mulle kuulu tai maksa mitään. Se on ihan eri asia, kuin yleisen palvelun kanavan ohjelmat, jotka me kaikki maksetaan.

Tuima (nimimerkki)

#34

Mitäpä jos pistetään FST pakettiin niin johan rupeaa säästöä tulemaan.

Antti-Johannes (nimimerkki)

#35
Kannatetaan, kunhan samalla urheilulle suunnitellaan jokin järkevä foorumi. Mielestäni amerikkalaisen jääkiekkomiljönäärin kuulumiset ei kuulu kansallisiin uutisiin joka puolen tunnin välein. Niistä voisi kertoa vaikkapa kulttuuriruudussa sunnuntai-iltapäivällä etukäteen ilmoitettuna urheiluväelle ja kerrottuna.

Kansallisissa uutisissa kerrotaan ihmisille niistä asioista, joilla on vaikutusta heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Esim. kuten nyt on kerrottu junien myöhästymisestä. Tai siitä, mitä poliittisia murroksia on tapahtuu maailmassa, sillä on merkitystä kansallisella mediakanavalla - ei Teemu Selänteen ajatuksilla elämästään - ja joka puolen tunnin välein. Hei, jotain rajaa!

Antti-Johannes (nimimerkki)

Vielä pieni huomio urheilusta.

Oletteko TODELLA ajatelleet mitä urheilu tänä päivänä edustaa?

Kysyn.

Kuinkahan moni suomalaisen vientiyrityksen johtaja turvautuu Suomen urheilusaavutuksiin myyntityössään? Siis hyödyntää suomalaista urheilumenestystä?

* Vastaus taitaa olla pyöreä nolla. Koska: Kukaan ei ymmärrä mitään hiidosta yms. talviurheilusta mitään. Ainoa urheilu maailmalla on jakapallo, jota ei Suomessa osata pelata.

Kysyn.

Mitä hyötyä Suomelle on valtiona satsata urheiluun?

* Vastaus: Ei mitään, koska Suomessa ei ole sellaista urheilukulttuuria joka kiinnostaisi ketään missään. Ja tämä on tosiasia.

- Olisi paljon tärkeämpää uhrata varoja omaperäisen suomalaisen kulttuurielämän tunnetuksi tekemiseen. Kuten esim. suomalainen sävellys- ja laulutaide.

Weimari (nimimerkki)

Vai sukupuolitesti kohtasi voittajia. Presidenttiä taitaa kiinnostaa vain naarasleijonat. Hyvä niin. Vähemmistöstä pitää olla myös huolissaan.
Sukupuolitesti ei vielä ulotu suuntautuneisuutta.

Saarijärvi (nimimerkki)

"Presidenttiä taitaa kiinnostaa vain naarasleijonat. Hyvä niin."(38)

Naaraat ja uroot ovat viettäneet Vapaussotamme juhlia, mutta tämä tyyppi
on tukenut yhteiskuntamme tuhoamiseen tähtäävien stalinistien toimintaa.

Hän EI OLE ollut Vapaussodan juhlissa. Tämä "vihanpito", kunnioitus Venäjän
häviämistä ilkivallalle, on johtanut joissain tapauksessa omituiseen ilmiöön
"alkaa hokemaan kansalaissota". Venäläiset elävät maanpaossa yhä edelleen.

Suomessa oli parempi elämä ennen SETA:akin. Meillä oli aina Vapaussota!

"Vihreiden lapsellinen moralismi ja typeryys on niin omituista, että täytyyhän siinä liikkessä olla niitäkin, jotka näkevät Anni Sinnemäen ja muiden vihreiden naisten idiotimin läpi. Vai onko näin?"(33) (Bjarne ajanhukka).
"Viiden kovaäänisen sinitakin" Vanhan Aatamin ohje: Ei ne ole kyyneleitä,
vaan kyyneleitä. Viherpiipitys on kuitenkin parempi kuin Bjarne Kallis.

Mummokin (nimimerkki)

Järjestetään jättiläismäiset köyhien joulujuhlat. Annetaan joululahja
SETA. Nyt tuli tasa-arvo. Onko eduskunta täynnä idiootteja sitä sopii
kysyä. Tämä on hölmöläisten maa. Venäläiset käyvät varkaissa täällä!

Pässimisti (nimimerkki)

Tehtiinkö Kallan testi jotenkin poikkeuksellisesti?

Ymmärrän, että josko oli pyöristynyt niin epäillä pitää. Vai oliko pöyristynyt testistä? Hänelle ei kait sitten aikaisemmin oltu testiä tehty?

Toimituksen poiminnat