Bjarne Kallis

Maanantainako Eurooppa muuttuu?

”Tulevaisuus alkaa maanantaina”. ”Silloin leikkauksille ja veronkorotuksille pannaan piste”. ”Silloin valta siirtyy EU:lta, Euroopan Keskuspankilta ja IMF:ltä kreikkalaisille”.  ”Miljoonat euroopalaiset seuraavat taisteluamme ja Kreikan johdolla koko Eurooppa muuttuu”. Näin julisti Cyriza puolueen johtaja Tsipras tunnin pituisessa puheessaan  tuhanisille krekkalaisille Athenan keskustassa perjantai-iltana.

Syriza lienee maanantaina vaalien voittaja, mutta leikkaukset jatkunevat koska se on edellytys sille, että Kreikka saa sitä lisätukea, jota se niin kipeästi tarvitsee. Houkutus antaa katteettomia lupauksia on kaikissa puolueissa suuri ja erityisen suuri se on Cyrizan kaltaisissa puolueissa. Tämän tulemme todennäköisesti näkemään myös Suomessa lähiviikkoina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Muutos onkin aina hyvä aloittaa takkia kääntämällä tai loikkaamalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Syriza lienee maanantaina vaalien voittaja, mutta leikkaukset jatkunevat"

Miten sitten jos kansa on eri mieltä ja sen myös näyttävät?

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Jos velkojat pitävät kiinni ehdoista jää Kreikka ilman lisätukea. Pitävätkö sitten kiinni on toinen kysymys. Ilmeisesti syntyy kompromissi ja kriisi jatkuu.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Valitettavasti velat on jo niin suuret ja poliittinen pakko pitää euro kasassa, että kyllä EU taipuu ja lisärahaa laitetaan Kreikkaan sopimusten mukaan. Rahaa löytyy myös esim. Kiinasta, joka mieluusti auttaa ja saa tätä kautta vaikutusvaltaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitähän muut kriisimaat ajattelevat jos Kreikka saa helpotuksia?

Toimituksen poiminnat