Bjarne Kallis

Onko Kokoomus suosinut rikkaita?

Viime viikkoina on lehtien yleisöpalstoilla ollut tuloeroja koskevia  kirjna oituksia,  joissa  on todettu miten tuloerot Suomessa kasvoivat  1980- ja erityisesti 1990-luvulla . Joissakin kirjoituksissa on annettu  ymmärtää että tämä trendi on jatkunut  ja  on jopa  viitattu  lauluun,  jonka mukaan  Kokoomus suosii rikkaita, veroparatiiseihin rahojaan piilotteleviä nahjuksia ja kannattaa tuloerojen kasvua .

Todettakoon nyt heti aluksi ettei  löydy yhtäkään valtiota, jossa kaikilla olisi yhtä suuret tulot ja että Suomi on edelleen maa, jossa tuloerot ovat maailman pienimpiä.  Pitää paikkaansa että tuloerot nousivat 1980- ja 1990-luvulla, mutta 2000- luvulta löytyy vuosia milloin ne ovat laskeneet.  Edellisellä eduskuntakaudella VATT:n tekemä selvitys osoitti että  tuloerot olivat sillä kaudella supistuneet.  Esimerkiksi  vuonna 2009 ylimmän kymmenyksen tulot laskivat 10%.

 Väite että Kokoomus  suosisi rikkaita joutuu outoon valoon kun katsoo vaikkapa niitä  veromuutoksia  mitkä on  tehty aikana, jolloin pääministerinä tai valtiovarainministerinä on ollut kokoomuslainen.   Onko suosittu rikkaita kun  pääomatulojen  marginaalivero on noussut 28 prosentista 33:een?  Kun  perintöveron korkein marginaalivero on noussut  yli 50 prosentilla eli 13 prosentista 20:een? Kun  yli 90.000 euron  ansiotuloista maksetaan   ylimääräinen 2 prosenttiyksikön solidaarisuusvero? Kun yli  45.000 euron eläkkeesta maksetaan 6  %  ylimääräistä veroa?. Kun osinkojen veroa on korotettu noin   30%:lla?  Kun progressiivinen tulovero on viime vuosina kiristynyt? Kun aikaisemmin tasasuuruinen TV-lupamaksu on muutettu tulonsidonnaiseksi?  Miten kaiken tämän jälkeen voi väittää että Kokoomus on suosinut rikkaita? 

Myös väite  veroparatiiseihin piilottelivien suosimisestä on täysin ristiriidassa totuuden kanssa. Tiedän miten esimerkiksi  Sauli Niinistö valtiovarainministerinä kävi armotonta taistelua mm Englannin silloista valtiovarainministeriä Gordon Brownia vastaan kysymyksessä,  joka koski eurooppalaisten pankkien velvollisuuttaa  pidättää ja tilittää lähdeveroa tallettajien kotivaltiolle. Läpimurto, joka sittemmin johti tavoitteeseen,  tapahtui  Ecofinin Turun kokouksessa,  jossa läsnä ollut virkamies totesi ottelun  Niinistö-Brown päättyneen 6-0 Niinistölle.

Todettakoon vielä lopuksi  se,  että  hyvinvointivaltion säilyttäminen ja sen edelleen kehittäminen  on Kokoomuksen niinkuin myös kaikkien muiden eduskuntapuolueiden tavoite.  Aivan kuten   ”Työ on parasta sosiaaliturvaa”  on ”julkisen sektorin vahva talous” yhteiskunnan kaikkein heikomman  paras ystävä.  Puolueiden ohjelmista löytyy  kuitenkin suuriakin eroja siitä miten nämä tavoitteet   saavutetaan.  Terve talous ,joka pohjautuu työhön  ja yrittäjyyteen  takaa parhaat  mahdollisuudet luoda yhteiskunnan kaikille sen jäsenille  turvallisen ja oikeudenmukaisen elämän.  Tämän puolesta  haluan toimia ja sen takia olen asettunut Kokomuksen kansanedustajaehdokkaaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Juhani Penttinen

Kokoomus on kurmuuttanut osakesäästäjää siinä missä muutkin. Henkilö joka on vuosikymmenien ajan laittanut palkastaan osan säästöön turvatakseen eläkepäiviään joutuu maksamaan osingoistaan veroa käytännössä reippaammin kuin isojen omaisuusmassojen haltija. Aina ennen vaaleja toki mustetaan väläyttää pienten osinkotulojen verovapautta puolueen taholta mutta siihenpä se on jäänytkin.

Kokoomus on ollut tuossa suhteessa pettymys. Muilta puolueiltä en toki ole odottanutkaan mitään helpotusta "riistäjälle".

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuohonhan Sipilä yritti korjausta silloin 2013 keväällä. Mutta hänen ajatuksensa meni hallitukselle Arhinmäen kautta vain puolittain. Tuo pienten osinkojen kevyempi verokohtelu ei kelvannut.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No eipä tietenkään. Onhan kokoomuksella työhanskat ja korvatkin...

t, Seppo Leskinen

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Bjarne!
Ehkä muistat minut vuosien takaa ja joitakin asioita joihin yritimme yhdessä vaikuttaa . Pyytäisin Sinua voisitko lähteä yli puoluerajojen yritykseemme palauttaa 1990- luvun laman uhrien kunnia. Tosin itsehän olin tapaukseni kannalta jo koekaniini valtion minuun kohdistaman törkeän ryöstön osalta, sillä minuun kohdistettu törkeä ryöstöhän tapahtui jo 1980 luvulla, mutta jälkimainingit kantavat tähän päivään saakka.
Toimi Kankaanniemi teki paljon laman uhrien auttamiseksi aikoinaan, mutta vastavoimat olivat liian kovia. Kokoamme nyt kansanliikettä meille, jotka vielä olemme poliitikkojen, pankkien ja verottajien taholta tuolloin teurastettu, mutta jotenkin hengissä säilyneet. Jorma Jaakkolalla on kyseiseltä ajalta hirmuisesti dogumenttiä, Arto Luukkanen lähti mukaan ja nyt haastamme porukkaa yli puoluerajojen yhteiseen kansanliikkeeseen asiamme puolesta. Olen varma, että Bjarne innostuu mukaan. Laitan oheen kaksi pysäyttävää tekstiä, joihin toivoisin, että paneutuisit, kommentoisit ja lähtisit mukaan!

Minulla on toistakymmenen vuoden kokemus kuinka valtio ryösti minua, ei se kovin herkulliselta tuntunut.
Ystävyydellä Hannu

http://karjalankuvalehti.com/KarjalanKuvalehti/kri...

Ajateltiin pitää aihetta esillä: http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1823...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kokoomus on rikkaiden ja hyvinvoivien puolue.
Työläiset ja köyhät tarvitsevat toisenlaista politiikkaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Työläiset Suomessa ovat mielestäni aika hyvinvoivia. Työttömät ehkä eivät aina niinkään.

Voisitko luonnehtia lyhyesti minkäsisältöistä nykyiseen verrattuna se "toisenlainen" politiikka olisi? Mitä esimerkiksi muuttaisit tuosta Bjarnen esittämästä listasta?

Sivumennen sanoen tämä oli paras Bjarnen blogimerkintä, jonka olen tähän asti täällä Usarissa lukenut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Työläiset Suomessa ovat mielestäni aika hyvinvoivia. Työttömät ehkä eivät aina niinkään."

Työläisten ja pienituloisten ja köyhien intressit ova aina ristitiidassa hyvinvoivan luokan intressien kanssa. Yksikään puolue ei voi hoitaa yhtä aikaa köyhien ja rikkaiden asioita, koska edut ovat ristiriitaiset

Jos Suomessa työläisten ja ehkä työttömienkin asiat ovat kohtalaisen hyvin, se ei ole kokoomuksen ansiota. Kokoomus on yrittänyt estää tätä kehitystä josta se nyt Kalliksenkin näppiksen kautta yrittää kerätä pisteitä itselleen ennen vaaleja.

"Voisitko luonnehtia lyhyesti minkäsisältöistä nykyiseen verrattuna se "toisenlainen" politiikka olisi? Mitä esimerkiksi muuttaisit tuosta Bjarnen esittämästä listasta?"

Kysymyksesi on osoituts siitä että olet nielaissut Kalliksen tarjoileman syötin koukkuineen päivineen. Se politiikka jota on harjoitettu ei suinkaan ole kokoomuksen politiikkaa. Tässä viimeisessäkin hallituksessa, kuten aiemmissakin, työväen ja köyhien etuja ovat olleet puolustamasa SDP ja vasemmistoliitto, tai, vaihtoetoisesti keskusta. Jos niitä ei olisi, kokkomus olisi hoitanut asiat toisin.

"Sivumennen sanoen tämä oli paras Bjarnen blogimerkintä, jonka olen tähän asti täällä Usarissa lukenut."

Sitä en osaa sanoa onko se paras, mutta ollessaan eduskunnassa kristillisten mandaatilla, Kallis oli hyvä suustaan ja huumorimies. Yhtä hyvä huumorintaju kuin Timo Soinilla, mutta huumori oli fiksumpaa, eikä se varmaankaan tavoitellut eikä tavoittanut samaa yleisöä kuin Soinin huumori.

En minä tässä Kallista miehenä moiti, hyvä mies, mutta väärä puolue.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Ainakaan ratkaisuja, joissa pienten yrittäjien mahdollisuuksia ja halua työllistämiseen, kokoomuksen johtama hallitus ei ole aikaansaanut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yksi peräänkuuluttaa "työläisten" etuja ja haukkuu kokoomusta siksi. Toinen sitten puolestaan yrittäjien etuja ja haukkuu kokoomusta siksi. Yhteisenä punaisena lankana näköjään vain tuo haukkuminen.

Työllistämismahdollisuuksien parantaminen tässä taloussuhdanteessa olisi toki edellyttänyt osin erilaista politiikkaa kuin kokoomusjohtoisen hallituksen demarivaltiovarainministeri on ollut valmis ajamaan - kokoomuksen painostuksesta huolimatta.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Kokemukseni kokoomuslaisten toiminnasta yrittäjien aseman parantamiseksi ovat pääasiallisesti myönteisiä. Olin 20 vuotta jäsenenä verojaostossa ja valtionvarainvaliokunnassa, joissa pienyrittäjän asema oli usein esillä. Pienyrittäjän ja yksityisen elinkeinonharjoittajan epäoikeudenmukaista kohtelua onnistuimme pala palata parantaa. Päiväraha- ja km-korvaukset olivat aikaisemmin paljon huonompia kuin palkansaajalla. Epäedullinen jako ansiotulon ja pääomatulon kesken saatettiin myös selvästi oikeudenmukaisemmaksi. Yrittäjän oikeus työttömyysrahaan tuli myös muutoksia. Nämä saattavat tuntua vaatimattomilta mutta pienelle yrittäjälle niiden merkitys oli odotettua suurempi. Voin vielä sanoa etteivät parannukset olisi tulleet automaattisesti. Jonkun piti ne esittää ja niitä ajaa. Siinä joukossa kokoomuslaiset olivat mukana. Myönnän että paljon ja todella paljon on vielä tekemättä.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Kokemukseni kokoomuslaisten toiminnasta yrittäjien aseman parantamiseksi ovat pääasiallisesti myönteisiä. Olin 20 vuotta jäsenenä verojaostossa ja valtionvarainvaliokunnassa, joissa pienyrittäjän asema oli usein esillä. Pienyrittäjän ja yksityisen elinkeinonharjoittajan epäoikeudenmukaista kohtelua onnistuimme pala palata parantaa. Päiväraha- ja km-korvaukset olivat aikaisemmin paljon huonompia kuin palkansaajalla. Epäedullinen jako ansiotulon ja pääomatulon kesken saatettiin myös selvästi oikeudenmukaisemmaksi. Yrittäjän oikeus työttömyysrahaan tuli myös muutoksia. Nämä saattavat tuntua vaatimattomilta mutta pienelle yrittäjälle niiden merkitys oli odotettua suurempi. Voin vielä sanoa etteivät parannukset olisi tulleet automaattisesti. Jonkun piti ne esittää ja niitä ajaa. Siinä joukossa kokoomuslaiset olivat mukana. Myönnän että paljon ja todella paljon on vielä tekemättä.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Bjarne!

Tässä vielä Jorma Jaakkolan kotisivun osoite. Hänen tutkimustietonsa kattaa tosi paljon päättäjien " erikoisia" päätöksiä 1990 luvulta. Otapa Bjarne kantaa menivätkö poliitikojen päätökset tuolloin perustuslain mukaan? Jos ei menneet, onko silloin kyseessä valtiopetos? Jos on, vanheneeko se rikoksena koskaan?

http://jormajaakkola.fi

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Hannu kotisivuni esilletuomisesta!

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kokoomuksen ongelma on jakomielitauti. Stubb, Katainen ja Niinistö. Virkahenkilöpolitiikka ja Kokoomuksen sosialismi eivät synkkää ihan oikeiden työntekijöiden kanssa.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

1. Halusin kirjoituksellani osoittaa miten totuudenvastaista on väittää, että Kokoomus suosisi rikkaita. Odotan että pahimmat veronkorotukset korjataan kunhan ajat paranevat.
3. !990-luku oli kauhea aika. Suuri joukko syyttömiä yrittäjiä, takaajia, pankkien luottamushenkilöitä ym ym joutui kärsimään virheellisestä finanssipolitiikasta. Velkasaneerauslain säätämällä ja velkojen vanhenemisajan muutoksilla pn haluttu lieventää lamasta kärsineiden asemaa ja tuskaa.
4. Työläiset ja köyhät tarvitsevat sellaista politiikkaa joka edistää työllisyyttä ja yrittäjyyttä ja sen kautta myös vahvaa julkista taloutta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Niinpä Häkämies on valtion ja veronmaksajien kukkarolla. Ei me köyhät mitään aidosti tarvita:)...pikkuisen lisää palkkaa tai pienempi ALV sopisi.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Bjarne!
Keitä oli hallituksessa, kun virheellistä finanssipolitiikkaa harjoitettiin1990-luvulla? Kuka oli presidenttinä? Kun minä yritin viimeisenä oljenkortena anoa presidentiltä armahdusta, asiaani ei edes käsitelty, koska en ollut tehnyt rikosta. Samaan aikaan Presidenti Koivisto armahti Kokoomuksen ex kansanedustaja Eero Lattulan, joka oli tuomitu ehdottomaan vankeuteen veropetoksesta. Kuulin, että kansallisarkistossa olisi Lattulan tapauksesta ihan oma kansio lehtileikkeineen. Jos se pitää paikkansa ihmettelen miksi? Toimi Kankaanniemen ansiosta on jonkinlainen lievennys saatu tuon ajan velallisille, mutta edelleen heitä roikkuu löysässä hirressä iso joukko. Myöskin meitä tuon ajan poliitikkojen ja virkamiesten terrorin uhreja kärsii monenlaisista teurastuksen tuomista niin henkisistä kuin ruummiillisista vammoista. Olen pitänyt Sinua Bjarne rehtinä miehenä. Eikö omaatuntoasi liikuta näiden paljon kärsineiden ihmisten kohtalo sen vertaa, että voisit lähteä yhteishankkeeseen hakemaan heille jonkinlaista korvausta.Monelta taholta on todettu, että heitä on kohdeltu täysin tunteettomasti ja hyvin usein myös lakipykälien vastaisesti. Niin poliitikkojen kuin virkamiestenkin taholta. Edellä oli muutama minun laittama linkki, joissa asioita käsitellään. Arto Luukkasen linkissä oli mielestäni todela hyviä ehdotuksia historian virheiden korjaamiseksi näiden uhrien osalta. Etkö edeleenkään halua Bjarne lähteä talkoisiin mukaan?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hannu!
Etkö voisi valistaa kansaa kirjoittamalla blogin tai blogisarjan aiheesta?

Henry

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto Vastaus kommenttiin #29

Olen kirjoittanut tähän kirjoitussarjaan elämäntarinani
" tykkäyksiä" eniten luetussa blogissa oli yli 10 000:tta. Tämä menee hiukan ohi Bjarnen alustuksen, mutta on mielestäni hyvä muistutus, että ei kaikilla mene Suomessa kovin hyvin. Eli tässä linkki kirjoitussarjaan;

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18163...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #31

Kiitos linkistä. Asia selvisi!

Henry

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Bjarne!

Olen syvästi pettynyt. Oletin sinun olevan poliittisen eliitin ulkopuolella ja meidän kaltoin kohdeltujen puolella. Kysyit kirjoituksesi otsakkeessa suosiiko Kokoomus rikkaita? Koska et halua kommentoida tuota linkkiä, jossa Veikko Saksi ja " Kelle Möller" tuovat esille mitä heidän tutkimustensa mukaan on tapahtunut 1990- luvulla ja mikä jatkuu ilmeisesti nyt jatkuvan syöksykierteen aikana asetut vaikenemalla hiljaisesti hyväksymään kaiken tapahtuneen. Myöskään et halua lähteä mukaan yli puoluerajojen liikkeeseen, jolla halutaan auttaa näitä uhreja, hiljaisesti hyväksyt että heitä voi kohdella edelleen mielivaltaisesti. Bjarne! Pidin Sinua aikoinaan periaatteen miehenä ja jopa poliittisen eliitin ulkopuolisena, mutta olen näköjään ollut väärässä. No, niinpä olen ollut väärässä jokaisen puolueen edustajien suhteen. Ainut, tosin ei vielä istuva kansanedustaja, mutta ehdokas, joka on lähtenyt asiaamme ajamaan on Arto Luukkanen. Tosin Arton blogissa Hänelle kirjoitti Veiko Saksi, joka on asioita penkonut, että Arto voi olla varma, että kukaan poliittisen eliitin puolelta ei tule häntä auttaman. Saksi varoitti Artoa, että hänet voidaan teilata, ei ehkä tarkoittanut fyysistä teilausta. Luukkanen vastasi, että enemmän pitää pelätä Taivaallista Herraa kuin maallista herraa ja sielua ne eivät voi teilata se on jo lunastettu Golkatalla. Lisäksi hän sanoi, että hän toivoo, että viimeisellä tuomiolla ei kuulisi että hän " piti kynttilää vakan alla" Bjarne! Kolmannen kerran vielä vetoan Sinuun...

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis Vastaus kommenttiin #40

En ole Hannu muuttunut. Tiedän mitä tuskaa 1990-luvun kriisi aiheutti ja yritin omalta osaltani sitä lieventää. Siitä on kulunut yli 20 v eikä niitä haavoja pidä enää repiä auki.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #43

Siis mitä?? Oletko nyt aivan tosissasi? Haavoja repiä auki? Tarkoitat varmasti teidän poliitikkojen haavoja.

Teitä poliitikkoja ei tosiaan kiinnosta, kuin oma asema. Teistä ei ole asiaa nostamaan esiin, koska vastustaja on liian kova. Rahan valta. Kukaan uhreista ei varmasti ole lisää rikki revitty, jos asioihin haetaan oikaisua ja oikeudenmukaisuutta. Kaikella kunnioituksella etsi uusia töitä, jos sinusta ei ole oikeasti ihmisten asioita ajamaan.

Nytkin tämän kauheuden keskellä elää noin puoli miljoonaa laillisen rosvouksen uhria. Laillisesti ryöstetyt http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18062... tässä hyvä artikkeli jos vaivaudut norsunluutornista sitä lukemaan.

Lisää samaan kuiluun putoaa päivittäin ihmisiä, joilta viedään kaikki ja rahat menevät veroparatiiseihin. Kuinka Bjärne näiden ihmisten elämää aiot siellä eduskunnnassa omalta osaltasi lieventää?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #43

Bjarne Kallis,

ei ole auki revittävää haavaa, vaan se on valtava mätäpaise, joka on lopultakin puhkaistava.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #40

Hannu. Turhaan vetoat. Ei näistä "herroista" oikeisiin töihin tunnu olevan. Liian kova pala jakaa oikeudenmukaisuutta kansalle. Muustahan tässä ei ole kysymys.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto Vastaus kommenttiin #52

Kari

Olet aivan oikessa. Ainakaan minun sieluani ei repisi yhtään enemmän auki, jos asiani pengottaisiin läpikotaisin auki uudelleen. Voisi käydä jopa päinvastoin. Väärin toimineet päättäjät tulisivat omatunnon tuskiin ( jos heillä kaikilla edes on omaatuntoa) ja saisivat sielulleen rauhan päästyään tunnustamaan rikoksensa. Minä taas olisin onnellinen kun yksikin vääryyden tehnyt poliitikko, pankkiherra, verottaja tai viranomainen nöyrtyisi parannukseen.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto Vastaus kommenttiin #52

poisto,lähti kahteen kertaan, minulla ei ole tietokonetta, yritän tabletilla naputella pahoittelen!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #54

Kyllähan Hannu pariin kertaan voi tärkeän asian ketjuun pistää. On tämä vaan uskomaton maa. Kyllä oikein sappi kiehuu, kun on näitä asioita penkonut ja ymmärtää taustat ja syy seuraus suhteet.

Se mikä tässä eniten harmittaa, että nämä 90-luvun tapahtumat tapahtuvat silmiemme edessä uusintana, mutta ei yksikään poliitikko korvaansa lotkauta.

"Nykyinen kriisi pahempi kuin 1990-luvun lama”
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/312767...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Bjarne Kallis, voisitteko vastata Hannu Lehdon kirjoitukseen?
eli tähän:
http://ehdokas8blogituusisuomifi.puheenvuoro.uusis...

Toimi Kankaanniemi vastasi 29.8.2012 16:48 vanhan kotisivuni tutkimuksiin
"Jorma Jaakkola, en kiistä mitään, mitä olet tutkimuksissasi saanut selville."
Osoite:
http://kalevikannus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11543...

Bjarne Kallis, pitääkö paikkansa, että olisitte EMU-päätöksentekoon liittyen sanonut turkulaiselle Viljo Vuoristolle , että on turha enää rypistellä, kun on jo housuissa?

Vuoristo oli sanonut: Sinulla voi olla housuissa, minulla ei.

Viljo Vuoristo on henkilö, joka avasi syksyllä 1998 silmäni.
Osa tuloksesta on tässä
http://jormajaakkola.fi/

Kun saan loputkin tutkimukseni ja Kelle Möllerin kanssa väikkärin ainekset nivottua yhdeksi raportiksi, on vetelät lähes kaikkien päättäjien pöksyissä.

Olen vuosien varrella lähettänyt sähköpostia valtiovarainministeriöön. Alkuperäiset tekstit Promerit.netin vanhalta foorumilta katosivat bittiavaruuteen, mutta kokosin ne uudelleen tähän:
http://www.promerit.net/2014/10/sahkopostia-valtio...

Suosittelen tutustumista.

Odotan Kallikselta kannaottoa sivustooni.

Käyttäjän Johannes21 kuva
Esko Mahlberg

Lyhyesti. Olipa sanottu loikkarilta. Työ on parasta sosiaaliturvaa. Kuulemma kokoomuksen painettua sanaa. En todellakaan usko tuohon. Ainoastaan sellaisena kokoomusmuunnoksena että palkaton työ on parasta sosiaaliturvaa. Nyt menit Bjarne leiriin jossa ei ole hyvä olla. Tai, onhan Sinulla tausta sellainen ettei palkaton työ koske sinua.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Esko minulla on todella runsaasti kokemusta niin palkkallisesta kuin palkattomasta työstä. Tuon sanonnan "työ on parasta sosiaaliturvaa" olen kuullut eduskunnan salin oikealta ja vasemmalta laidalta monet kerrat. Molemmat uskovat myös siihen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Miksi kokoomus sitten käy palkasaajien kukkarolle? Itse suosittelen, että tehdään töitä yhdessä.

Muistan ajan kun tosi iso herra... antaa olla.

Väitän ja vannon, että Kokoomus ei ole enää yrittäjän asialla. Työntekijöitä täällä tarvitaan... ei virkahenkilöitä tai kirjanpitäjiä...

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Kokoomus on suosinut ulkomaalaisen halpatyövoiman pimeänä työskentelyä Suomessa alle TESS.in sopimusten.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis
Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Kun aikaisemmin tasasuuruinen TV-lupamaksu on muutettu tulonsidonnaiseksi? "

Etkö hyötynyt tarpeeksi, vai minkä ongelman ja vääryyden näet tapahtuneet?

Aikaisemmin TV-maksu oli enempi omantunnon kysymys, ja kokoomuksen johtaman hallituksen toimesta muuttui kaikkia koskevaksi pakkoveroksi. Nähdäkseni pienituloiset laitettiin rahoittamaan hyvätuloisten tv-maksun halpenemisen.

Eli vastaus otsikkoosi on kyllä, kokoomus on suosinut varakkaita.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Yle potkii porukkaa pihalle. Vaan ei hallinosta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Käy vähän sääliksi Bjarne Kallista.

Miksi noin pätevän senioripolitiikon pitää lähteä tukemaan Stubbin Kokoomusta, joka vie leivän kansan suusta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miksi noin pätevän senioripolitiikon pitää lähteä tukemaan Stubbin Kokoomusta, joka vie leivän kansan suusta?"

Ehkä hänen lähipiirissään ei ole köyhiä, joten hänen mielestään köyhän asiaa ei kannata puolustaa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ekös se Kepun Kangas tai jotain sitä samaa pukkaa...

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Minun lähipiirissä ei kysytä onko ihminen rikas vai köyhä. He kaikki ovat yhtä arvokkaita.

Jari Vuorinen

Onko ylisuuri julkinen sektori Kokoomuksen vaalikarjaa.Saako Kokoomus sieltä suuren osan äänistään.

Julkinen sektori on Kokoomuksen joulukinkku jolle on syötetty ylimääräistä viljaa velaksi.

Saako olla kolumnisti Kalle Isokallio :

http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/

"Kovin suuria otsikoita ei ole siitäkään näkynyt, että tämän vuoden kolmannella kvartaalilla kuntasektorin palkat nousivat 2.6 prosenttia ja yksityisen sektorin 0.8 prosenttia. Maahan on näköjään syntymässä maailman pahuudelta suojattu palkankorotusaateli, jonka palkoista päättävät poliitikot ja ne maksetaan ottamalla velkaa."

Yrittääkö Kokoomus varmistaa äänisaaliin tällä palkankorotusaatelilla ?

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Poliitikot eivät päätä palkoista.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kalliiksi saattaa tulla Olkiluoto kolmonen. Siitähän lienee kysymys ei sitä mikään yjhtiö maksa, palkan saajat toki. Kehäkolmosen sisäpiiri on arvoissaan ja sitä EK parkuu.

Yksi maailman kalleimmista rakennuksista......

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Olin odottanut kommentteja niistä asioista, jotka toin kirjoituksessani esille.
Eli olisi ollut mielenkiintoista kuulla
- mikä on se maa, jossa asiat on yleisesti ottaen paremmin kuin meillä? Tämä kysymys sen takia kun niin moititaan meidän päättäjiä ja yhteiskuntaa. Siis missä maassa asiat ovat paremmin kuin meillä?
- ollaanko eri mieltä väitteestä "työ on parasta sosiaaliturvaa" ja jos mikä se sitten on?
- ollaanko eri mieltä väitteestä " yhteiskunnan heikoimman turva on vahva julkinen talous" ja jos, mikä on se parempi turva?

Hannu on oikeassa siinä että EU-jäseneksi liittymisen yhteydessä oli vilkasta keskustelua siitä pitääkö päätös tehdä perustuslain säätämisjärjestyksen vaatimalla tavalla. Valittua ratkaisua perusteltiin mm sillä että asiasta oli toimitettu kansanäänestys. Itse olin sitä mieltä että säätämisjärjestyksen olisi pitänyt olla vaikeutettu järjestys.

Sitten vielä yle-verosta eli vanhasta TV-lupamaksusta. Ihmettelen kovasti väitettä että TV-lupamaksu olisi ollut omantunnonkysmys eli että omatunto ratkaisee noudatanko lakia vai en. Minun kotitaloudelleni yle-vero rokotti talouttamme enemmän kuin sen edeltäjä TV-lupamaksu. Pientuloiselle vaikutus oli päinvastainen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Esim. Kokoomus yhdessä RKP:n kanssa jarrutti selkeästi harmaan talouden selvitystyötä.
Voima/Fifi-lehdestä löytyy faktat:

Muistio: Kokoomus ja RKP jarruttavat harmaan talouden torjuntaa
Talous 10.06.2011
Susanna Kuparinen & Jari Hanska
Fifille vuodettu muistio paljastaa, että kokoomus ja RKP jarruttivat hallitusneuvotteluissa harmaan talouden valvontaa ja ehkäisyä. Puolueiden neuvottelijat vaativat poistoja keskeisimpiin toimenpiteisiin.
http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muisti...

_________________________________________

A-studio samasta aiheesta:
https://www.youtube.com/watch?v=i8NAajUPyTg

Talouselämän jutussa on myös Kokoomus pelurina, vaikkakin otsikossa mainitaan vain likaisemman työn tekijä RKP:

http://www.talouselama.fi/uutiset/miksi+rkp+haluaa...
______________________________________

Ja vielä:
"Jari Hanska on tutkinut, miten Suomessa poliitikot ajavat lakeja, joiden myötä poliitikkojen omistukset kotimaisissa pörssiyhtiöissä tehdään näkymättömiksi. Hanska kirjoitti aiheesta Voimaan 3/2011 laajan artikkelin Veronkiertotemppu & kuinka se tehdään.
Osakkeiden hallintarekisteriä käsitteli myös Hanskan ja Kuparisen yhteisjuttu En minä vaan markkinavoimat."

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2011/numero-3...

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/huhtikuu/en-mi...

_______________________________________

Lisää linkkejä löytyy, mutta en nyt ehdi kaivamaan.
Johtopäätös on kuitenkin selvä: Jos nuokin 800 miljoona olisi valtion käytössä ja niillä haluttaisiin auttaa kaikkein vaikemmassa asemassa olevia...
Kokoomus ja RKP ovat tämän maan varsinainen syöpä.

Henry

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Kaudella 1991.2011 äänestettiin kerran hallintarekisterin avaamisesta. Vastaan äänestivät silloin myös SDP ja Keskusta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Talouselämä:

"Harmaa talous maksaa Suomelle jopa 10-14 miljardia euroa vuodessa, yli viidenneksen valtion budjetin loppusummasta, kirjoittaa Kansan Uutiset.

Verotuloja valtio menettää vuodessa 4–5 miljardia euroa harmaan talouden vuoksi.
Harmaa talous on myös tekijöilleen kannattavaa: vain arviolta joka kahdeskymmenes tapaus jää kiinni. Rangaistukset ovat lieviä, mutta taloudellinen hyöty suurta.

"Siksi jopa järjestäytynyt rikollisuus ryhmittyy yhä voimakkaammin harmaaseen talouteen", eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Matti Ahde sanoi KU:n muaan keskiviikkona.

Harmaan talouden osuus Suomen bruttokansantuotteesta on 6,9 prosenttia. Luvut ovat eduskunnan tarkastusvaliokunnan teettämästä tutkimuksesta Suomen kansainvälistyvä harmaa talous, joka julkistettiin keskiviikkona."

http://www.talouselama.fi/uutiset/ku+harmaa+talous...

Henry

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En miellä harmaata taloutta rikolliseksi moraalisessa mielessä. Rikollista se on vain verottajan näkövinkkelistä. Eli moraalisessa mielessä ihminen puolustaa omaansa riistäjää vastaan.

Tuo Kansan Uutisten laskelma on täysin teoreettinen. Suuri osa harmaasta taloudesta loppuisi kokonaan (siis muuttumatta normaaliksi taloudeksi), jos se ei toimisi harmaana taloutena. Harmaan talouden piirissä toimivat ovat työllistettyjä ja ruohon juuritason esimerkkinä voisi ajatella vaikkapa turkkilaisten kebabmyyjien armadaa, joka hankkii oman elantonsa itse. Paljonko auttaisi Suomen valtiota, jos heidät kaikki ajettaisiin konkurssiin verotuksella ja jokainen heistä menisi sosssun tai työkkärin luukulle?

Miksi sallitaan ravintolapäivien pito Suomessa, kun kerta harmaata taloutta vastaan pitää taistella?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

Harmaata taloutta syytetään suotta ja demonisoidaan, siitä tehdään syntipukki, kun syy on ihan muualla, se on yhteiskunnan rakenteissa.

Harmaassa taloudessa työskentelevät haluavat vain itse huolehtia omasta toimeentulostaan, kun virallisen taöouden puitteissa se on vaikeampaa tai peräti mahdotonta.

Harmaa talous myös suorittaa yhteiskunnassamme tehtäviä jotka muuten jäisivät tekemättä.

Toki yhteiskuta tarvitsee verotulonsa, mutta yhteiskunnan pitäisi järjestää olot sillä tavalla että työn tekeminen onnistuu kannattavasti julkisen talouden puitteissa, niin ettei harmaata taloutta tarvittaisi, eli se tulisi kannattamattomaksi.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Mikä maa on aidosti...no leipäjonot eivät sinne kuulu.

Aidosti hyvinvointivaltiossa ei tarvitsisi puolustella Kokoomuksen johtamaa politiikkaa.

Jyrki Paldán

"- mikä on se maa, jossa asiat on yleisesti ottaen paremmin kuin meillä?"

Aina voi pyrkiä parempaan, vaikka olisikin paras.

Sveitsi suoralla demokratiallaan, aidolla puolueettomuudella, lähes täystyöllisyydellään ja terveellä protektionismillaan on mielestäni usealla mittarilla Suomea onnistuneempi valtio, suuremmista tuloeroistaan huolimatta. Jos 1700€:n kuukausittainen vastikkeeton perustuloehdotus menee läpi, käännyn lopullisesti tuolle kannalle.

Islanti on myös vahva ehdokas aidosti toimivalla edustuksellisella demokratiallaan, joka tosin on lähinnä seurausta maan koosta. Huonot edustajat saavat kuulla kunniansa paikallisissa kylpylöissä.

"- ollaanko eri mieltä väitteestä "työ on parasta sosiaaliturvaa" ja jos mikä se sitten on?"

Olen eri mieltä. Turha työ on turhaa, resursseja tuhlaava työ on haitallista ja työ, josta maksetulla korvauksella ei elä, on surkea "sosiaaliturva". Parasta sosiaaliturvaa on se, joka takaa elämän perustarpeet olosuhteista riippumatta mahdollisimman hyvin yksilönvapauksia kunnioittaen.

"- ollaanko eri mieltä väitteestä " yhteiskunnan heikoimman turva on vahva julkinen talous" ja jos, mikä on se parempi turva?"

Valtio on ainoa taho joka sellaisen turvan voi taata suhdanteista, perhetaustasta ja taloudellisesta taituruudesta riippumatta. Esimerkiksi rikkaissa OECD-maiden joukosta absoluuttista köyhyyttä löytyy ainoastaan pienistä valtiosta.

Blogisi otsikkoon voisi kommentoida että esimerkiksi hallintarekisterin ja TTIP:n kannattaminen on äärimmäisen häikäilemätöntä rikkaiden asian ajamista muiden kustannuksella. Listaamasi muutokset kalpenevat pitemmän linjan muutoksille(osa tosin keskusta-, ja osa sdp-vetoisilta hallituksilta, joissa kokoomus oli mukana) kuten ansiotulo- ja pääomatuloverotuksen erotukselle, varallisuusveron poistamiselle, Yhtiöveron alentamiselle, verotuspainopisteen siirto kunnille(kohti tasaveroa), yritysten kela-maksun poistolle, pääomamarkkinoiden vapauttamiselle, vapaakauppasopimuksille(esim. EEC) sekä EU:hun, Euroon ja EMU:un liittymiselle.

Tulerotkaan eivät ole mitenkään merkittävästi laskeneet viime aikoina, taantumasta/lamasta huolimatta:
http://www.findikaattori.fi/fi/58

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Kommenttisi on asiallinen. Olen silti eri mieltä ovatko ne veromuutokset, jotka mainitset yhteiskunnan kannalta hyviä vai huonoja. Esimerkiksi Kela-maksun poisto korvattiin alv:n korotuksella. Tästä meille niin tärkeä vientiteollisuus hyötyi. Vajaa 100 miljoonan varallisuusveron tilalle tuli osinkovero, jonka tuotto vaihtelee mutta satoihin miljooniin euroon se nousee,
Sveitsi on varmasti hyvä maa mutta edelleen eräänlainen verokeidas, josta vain tietyt ryhmät hyötyvät.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Onko Kokoomus suosinut rikkaita?"

- En tiedä, mutta jokin ominaisuus Kokoomuksessa houkutteli puolueen riveihin myös tunnetusti varakkaan sijoittajan Bjarne Kalliksen. Jos se ei ollut rikkaiden suosiminen, sen täytyi olla puheenjohtaja Stubbin pyöriminen kesätapahtuman tikkataulussa shortseihin pukeutuneena.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Bjarnen alkuperäisessä kirjoituksessa oleva listaus verojen kiristyksestä pitää paikkansa. Se on selvä.

Kokonaan eri asia on se, ovatko ne kaikki tai edes yksi niistä Kokoomuksen voimakkaasti ajama tavoite. Ei yksikään!

Kokoomus on "myynyt" vero- ja talouspoliittiset aatteensa melko täydellisesti. Punavihreät voimat ovat vieneet ja Kokoomus ei ole edes vikissyt, vaan niellyt kaiken. Heikkous näkyy kannatusluvuissakin.

Veropoliittisten tavoitteiden osalta Kokoomus on hävinnyt 10-0. Lisäksi se on hävinnyt pk-yrittäjien asioiden ajamisen. Myös kuntauudistuksen Kokoomus Henna Virkkusen johdolla hävisi. Stubb voitti sentään itselleen tärkeimmän eli homoliittolain, mutta senkin vain eduskunnassa, ei hallituksessa!

Ei taida "kunnian kukko" Kokoomukselle laulaa 19.4.2015!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kankaanniemi ja Kallis ovat ainutlaatuinen kaksikko, kenties jopa globaalisti. Yhden ja saman puolueen entiset puheenjohtajat, jotka ovat vanhoilla päivillään karanneet kumpikin tahoilleen tavoittelemaan uutta poliittista nostetta. Päivi Räsänen näyttää paitsi inspiroivan kansaa eroamaan kirkosta, myös jollain kummallisella vaikutusvallalla häätävän edeltäjänsä ulos puolueesta.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Jäitä hattuun Toimi. Et sinä tuon jälkeen voi enää väittää, että Kokoomus suosisi rikkaita, jota kolumnini käsitteli.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Bjarne!
Sait palautetta toisessa blogissa.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183202-totuus-on-kallis-–-vaan-ei-kallis

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Kiitos tiedosta Hannu. Luin ja ihmettelin. Toivotan dosentille menestystä.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Bjarne!

Halunnetko kommentoida allaolevan linkin hyvin peruusteellisia selvityksiä? Ei ole pakko kommentoida, mutta aika erikoisia päätöksiä on tehty.

http://pankkikriisi.blogspot.fi/2008/11/koiviston-...

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Vaikka pääomatulojen veroprosentti kuulostaa korkealta, niin harvoin otetaan esille, että osa pääomatuloista on verotonta. Viime vuonna ensimmäiset 60 000 € oli verotonta ja sen jälkeen 30 % tuloista.

Nyt vuonna 2014 on laskentatapa erilainen. Verottajan sivulta: http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Sijoitukset/Osakkeet_ja_osingot/Osingot_listaamattomasta_yhtiosta(11937) Ensimmäisessä esimerkissä Aino maksaa veroja vain 7,5 % 80 000 €:n tuloista.

Jos Sauli Niinistö on jotain mieltä, niin samaa ei voi odottaa muilta kokkareilta.

Työ onkin parasta sosiaaliturvaa.. Nykyään vaan kokoomus-politiikalla on saatu aikaiseksi työssä käyviä köyhiä. :/

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Listaamattomien verotus kiristyi kun ottaa huomioon yhteisöveron ja osinkoveron.
Valtaosa osakeyhtiöistä kuuluu tähän ryhmään.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Yhteisöverohan laski?

ja tässä oli puhetta siitä, että Kokoomus suosii rikkaita. Onko jokainen yrittäjä rikas? Tai jokainen osakeyhtiön jäsen?

Paljon merkitsee se, miten paljon on alkupääomaa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Bjarne,

kaikki listassasi mainitsemat asiat ovat sellaisia, joita kokoomus on vastustanut. Ne ovat toteutuneet SDP:n vaatimuksesta.

Jos kokoomus olisi saanut yksin päättää, talouspolitiikka olisi ollut täysin toisenlaista.

Jos koet että listassasi mainitsemat veromuutokset ovat hyvä asia, sinun olisi pitänyt loikata demareihin.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Eivät ne kaikki ole hyviä mutta olosuhteet huomioon ottaen enemmän tai vähemmän tarpeellisia. Pitää korjata kun tilanne paranee.

Käyttäjän ehdokas8blogituusisuomifi kuva
Bjarne Kallis

Eivät ne kaikki ole hyviä mutta olosuhteet huomioon ottaen enemmän tai vähemmän tarpeellisia. Pitää korjata kun tilanne paranee.

Käyttäjän kaarlo1erjala2 kuva
Kaarlo Erjala

Kokoomus on tehnyt sosiaalisesti oikeudenmukaista politiikkaa yhdessä muiden kanssa. On hienoa, että suuresti arvostamani Bjarne Kallis on ehdokkudellaan tukemassa kehitystä puoluepirstaleisuuden vähentämiseksi.

Toimituksen poiminnat